Catolicii din Argentina in apararea preotului Gomez - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catolicii din Argentina în apărarea preotului Gomez

[2011-02-09]
Într-un clip video apărut pe YouTube sunt secvențe înregistrate în 13 ianuarie la Festivalul Național Chivo. După ce pr. Gomez, preot din Dieceza de San Rafael, alături de trupa sa de folk, au avut momentul lor pe scenă, a urmat grupul coral Lutherieces. Membrii au apărut costumați în călugări, susținând un dialog intitulat "Educacion Sexual Moderna", în care luau în râs preoții, sfinții, convingeri catolice, dar mai ales castitatea. Pr. Gomez a trecut de garda de securitate, a urcat pe scenă și a luat microfonul. S-a adresat grupului cu o voce fermă dar calmă: "Vă rog să continuați cu altceva, deoarece cu toții de aici suntem catolici, eu sunt preot și nu pot lăsa să fie tăvălită în noroi castitatea." Mulțimea, o parte a ei cel puțin, a izbucnit în aplauze, iar corala a trecut la un cântec din repertoriu.
A doua zi însă, Lutherieces și mai mulți oameni de presă, au început să îl atace pe preot. ArgentinosAlerta.org a decis să ia apărarea pr. Gomez, pe care l-au descris ca "un preot curajos, care nu a ezitat să ia poziție publică în favoarea credinței oamenilor lui, credință atacată de pe scenă". "Pr. Jorge ne învață că trebuie să fim curajoși când vine vorba de apărarea credinței, că atunci când păstorii noștri vorbesc, credincioșii îi urmează, că este posibil să fi respectuos și ferm în același timp."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 603, Ultimul acces: 2023-02-02 22:39:27