"Cale de o cusatura" pentru ZMT - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

"Cale de o cusătură" pentru ZMT

[2011-02-09]
De la Crăciun, când inițiativa a fost anunțată printr-o scrisoare mănăstirilor, bisericilor și credincioșilor din Spania, mulți s-au alăturat campaniei "Cale de o cusătură". Călugărițele de la Mănăstirea Santa Maria la Real din Zamora (Spania) s-au alăturat primele și vor contribui cu 100 de albe. "Pentru noi este o ocazie să îi dovedim Domnului iubirea noastră. În plus, din culisele acestui eveniment, ne vom ruga ca fiecare cusătură pentru ZMT să aducă o abundență de roade spirituale pentru Spania și pentru toți tinerii ce se vor aduna aici din întreaga lume", spune sora Lucy, stareța comunității.
Ana Rodriguez împreună cu câteva prietene vor realiza 50 de purificatoare care vor fi folosite de preoți după ce își spală mâinile în timpul Liturghiei. "Ne întâlnim în acest scop timp de câte două ore în fiecare luni și progresăm destul de repede, mai ales că de multe ori ne luăm de lucru și pentru acasă", explică ea. "Încurajăm și pe alții să se alăture acestui efort... când am fost să cumpăr materialul am menționat că e pentru ZMT și patronul mi-a acordat o reducere generoasă", comentează ea. Țesăturile fabricate astfel vor fi folosite în celebrările cu Sfântul Părinte și pe parcursul Zilei Mondiale a Tineretului. La sfârșit toate ornamentele liturgice vor fi oferite Tatălui Ceresc drept cadou pentru bisericile mai tinere și zonele recent evanghelizate din întreaga lume. (ZMTRomania.ro)
(Sursa: vedeți aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 729, Ultimul acces: 2023-05-31 19:59:45