Episcopii germani claseaza: probleme deja dezbatute - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii germani clasează: probleme deja dezbătute

[2011-02-09]
Făcând referire la recentul scandal al abuzurilor sexuale, teologii cer reformă în diferite sectoare din viața Bisericii. Pr. Langendorfer a admis importanța dialogului cu lumea teologică, dar a subliniat că, "în esență, memoriul reunește încă o dată probleme deja dezbătute". "Din acest punct de vedere nu este mai mult decât un prim pas", a susținut el. Comunicatul susține că "pe o serie de teme memoriul este în conflict cu convingerile și declarațiile teologice ale Bisericii de la cel mai înalt nivel". Se mai spune în text că nevoia unei "clarificări suplimentare" va fi mai profund analizată de episcopat în timpul următoarei adunări plenare.
Celor interesați de problema celibatului, InfoSapientia.ro le răspunde într-o serie ajunsă acum la patru articole, intitulată "Celibatul sacerdotal în învățătura Pontifilor", reprezentând traduceri ale pr. Mihai Pătrașcu din L'Osservatore Romano. Iată articolele: Pius al XI-lea și "Ad catholici sacerdotii", Pius al XII-lea și "Sacra virginitas", Ioan al XXIII-lea și Sfântul Paroh de Ars, și Paul al VI-lea în furtuna de post-conciliu.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 574, Ultimul acces: 2023-01-28 05:59:44