Acum nu e timpul pentru deportarea haitienilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Acum nu e timpul pentru deportarea haitienilor

[2011-02-09]
Conferința Episcopilor Catolici din SUA (USCCB) și-a exprimat opoziția față de reluarea deportărilor în Haiti imediat ce a aflat că anul de suspendare a fost ridicat. Luna trecută au fost 27 de deportări, unul dintre ei murind acasă de holeră. Episcopii au recunoscut invocarea de către Departamentul SUA a "grijii pentru siguranța publică", precum și faptul că "cei aleși pentru deportare au fost condamnați ce au îndeplinit sentințe pentru acte criminale grave". Dar Arhiepiscopul Gomez și Episcopul Kicanas subliniază un alt aspect: "Dintre cei 27 deja deportați și cei 300 ce își așteaptă deportarea, mulți au fost condamnați pentru infracțiuni ușoare, neviolente, unii fiind deja eliberați și trăind în comunități de ani de zile fără incidente. Alții au situații umanitare speciale, cerând îngrijiri medicale, sau au dosare de imigrare."
Sunt în plan 700 de deportări până la sfârșitul anului, plan deplâns de prelați în contextul celor peste 3.600 de victime ale holerei în Haiti, pe lângă cei 40.000 infectați; al ritmului încet de reconstrucție, cu sute de mii de victime ale cutremurului trăind încă în corturi; al disputelor din noiembrie privitoare la alegerile prezidențiale. "Se adaugă la acestea închisorile din Haiti, în care guvernul ține deportații cu tratamente devenite notorii pentru inumanitate, ce acum sunt pline de holeră. [...] Așa după cum știți, un deportat, Wildrick Guerrier, a murit după ce s-a îmbolnăvit de holeră într-o închisoare din Haiti, iar altul este grav bolnav. A continua deportările în aceste condiții ar fi o conștientă sfidare a vieții și demnității haitienilor programați pentru deportare."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 581, Ultimul acces: 2023-02-02 14:34:08