Campus de iarna pentru copii: "Familie, devino ceea ce esti!" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Campus de iarnă pentru copii: "Familie, devino ceea ce ești!"

[2011-02-09]
Părintele vicar Marcelin Blaj, responsabil cu copiii din parohie, surorile Clara și Antonia, din cadrul Congregației "Maria Bambina" și un grup de peste 30 de animatori au dat startul acestui campus, pentru peste 100 de copii, cu vârsta cuprinsă între 2 și 15 ani. Pentru ca acest campus să fie ceva diferit, inovator și plin de surprize pentru copii au fost create o serie de ateliere de lucru, în care copiii au avut ocazia să "meșteșugărească". Unul dintre aceste ateliere a fost cel de desen. Aici, atât copiii mai mici, cât și cei mai mari au avut ocazia să învețe să deseneze tot felul de peisaje, personaje sau lucruri, lăsând imaginația să se aștearnă pe hârtie. Alte ateliere a fost de sculptură și pictură pe ghips; de origami; de realizat brățările prieteniei și semne de carte din ațe; de rame pentru fotografii din paie de chibrit arse; de
dans popular, canto, balet și teatru.
Programul activităților propuse pe parcursul campusului a fost constituit astfel: primirea copiilor, bansuri, moment de rugăciune și o scurtă cateheză despre familie, împărțirea copiilor pe grupe pentru atelierele de lucru manual, o gustare, împărțirea pe grupe pentru activități (jocuri, dans popular, canto, balet și teatru) și, la sfârșit, o rugăciune de încheiere a activităților, iar după terminarea tuturor activităților, ziua se încheia cu participarea la Rozariu și la Sfânta Liturghie. În cea de-a șasea zi, copiii au avut parte de o zi specială și diferită de celelalte zile ale campusului, vizionând un film de comedie care a arătat ce înseamnă înțelegerea, unitatea și iubirea în familie. Duminică, în ultima zi a campusului, copiii au pregătit împreună cu animatorii, surorile Clara și Antonia și părintele Marcelin un program artistic și o expoziție cu toate lucrările pe care le-au realizat copiii în timpul campusului, la care au participat părintele paroh Petru Sescu, părintele vicar Daniel-Nicu Butacu, părinții, frații, rudele și prietenii micilor artiști, care s-a desfășurat într-o sală a Centrului Caritas "Don Bosco", din spatele bisericii.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 573, Ultimul acces: 2023-01-28 18:30:19