Autorul aplicatiei pentru spovada sustine clarificarea Vaticanului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Autorul aplicației pentru spovadă susține clarificarea Vaticanului

[2011-02-10]
Patrick Leinen, dezvoltator și cofondator la Little iApps, a declarat pentru Zenit că echipa ce a creat aplicația este "100% de acord cu pr. Lombardi". "Aplicația a fost gândită să ajute o persoană în pregătirea pentru Sacramentul Mărturisirii. Nu a fost concepută să funcționeze ca un înlocuitor pentru spovadă!" Aplicația ajută la examinarea conștiinței, oferă un ghid al Sacramentului, pas cu pas, actul de căință și diverse rugăciuni. Cu parolă, utilizatorii pot să își protejeze anumite notițe, așa că atunci când ajung la spovadă pot să folosească aplicația când vorbesc cu preotul, iar mai apoi pentru rugăciunile cerute. Unii jurnaliști - din superficialitate sau rea intenție - au prezentat aplicația ca permițând spovada prin iPhone.
Pr. Lombardi a clarificat: "Este esențial să se înțeleagă că Sacramentul Reconcilierii cere o relație personală prin dialogul dintre penitent și confesor, precum și iertarea de păcate din partea confesorului prezent fizic. Așa ceva nu poate fi substituit printr-o aplicație tehnică." Astfel "în nici un caz nu se poate vorbi despre 'spovadă prin iPhone'." Leinen a reiterat aceeași idee: "Să fie clar: doar un preot poate să administreze Sacramentul Spovezii." El a declarat pentru Zenit că o actualizare a programului își va avertiza utilizatorii: "Această aplicație se folosește doar în spovada cu un preot catolic".
Pr. Lombardi a recunoscut că într-o lume în care mulți oameni se folosesc de instrumente informatice ca suport pentru a citi și accesa texte, chiar și pentru rugăciune, nu se poate scoate din calcul ca "cineva să reflecteze în pregătirea pentru spovadă folosind instrumente digitale ca ajutoare, așa după cum în trecut să foloseau texte și întrebări scrise pe hârtie, ce ajutau la examinarea conștiinței." Deci "poate fi util" pentru examinare, atâta timp când persoana știe că "nu este absolut un înlocuitor pentru Sacrament". Deși mai există aplicații similare, pentru iPhone, acest nou program este primul despre care se știe că are aprobare eclezială.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 665, Ultimul acces: 2023-01-28 18:31:22