Papa a vorbit despre influenta catehismelor Sf. Petru Canisiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a vorbit despre influența catehismelor Sf. Petru Canisiu

[2011-02-10]
Caracteristică pentru spiritualitatea Sf. Canisiu a fost profunda prietenie personală cu Isus. Această prietenie, "hrănită de iubirea față de Biblie, de iubirea față de Sacramente, de iubirea față de Sfinții Părinți, această prietenie era în mod clar unită cu conștiința că este în Biserică un continuator al misiunii Apostolilor. Și acest lucru ne amintește că orice evanghelizator autentic este mereu un instrument unit, și tocmai de aceea rodnic, cu Isus și cu Biserica sa". În inima acestei spiritualități s-a aflat devoțiunea Sf. Petru Canisiu față de rugăciune. Papa Benedict al XVI-lea a vorbit despre "convingerea profundă" a sfântului că "nu există suflet preocupat de propria perfecțiune care să nu practice în fiecare zi rugăciunea, meditația, mijloc obișnuit care îi permite discipolului lui Isus să trăiască intimitatea cu Învățătorul divin".
Sfântul "insista asupra importanței liturgiei cu comentariile sale la Evanghelii, la sărbători, la ritualul Sfintei Liturghii și la celelalte Sacramente, dar, în același timp, avea grijă să arate credincioșilor necesitatea și frumusețea rugăciunea personale zilnice, care să susțină și să impregneze participarea la cultul public al Bisericii", a continuat Papa. El a arătat că acest îndemn este valabil și astăzi, și a fost reînnoit la Conciliul Vatican II.: "Viața creștină nu crește dacă nu este alimentată de participarea la liturgie, în mod deosebit la Sfânta Liturghie duminicală, și de rugăciunea personală zilnică, de contactul personal cu Dumnezeu. În mijlocul miilor de activități și al distragerilor multiple care ne înconjoară, este necesar să găsim în fiecare zi momente de reculegere în fața Domnului, pentru a-l asculta și pentru a vorbi cu El".
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online: aici.
Legături:
Textul integral al audienței generale

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 668, Ultimul acces: 2023-02-04 19:20:57