Cardinalul Kasper: nu m-am opus celibatului preotesc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Kasper: nu m-am opus celibatului preoțesc

[2011-02-10]
Într-o declarație pentru agenția portugheză de știri Ecclesia, Cardinalul clarifică faptul că intenția gestului din 1970 a fost "discutarea" problemei, fără orice aluzie la "abolirea" celibatului preoțesc. "Între timp s-a discutat mult. Au fost trei sinoade cu participare mondială ce au vorbit despre celibat, s-a decis menținerea acestei discipline, iar eu însumi cred că celibatul este bun pentru Biserică." În ultima săptămână peste 140 de teologi catolici din Universități din Germania, Austria și Elveția, au trimis o petiție intitulată "Biserica în 2011: o cotitură necesară", cerând o profundă reformă a Bisericii. Printre altele, se cere ca femeile să fie admise la preoție, iar celibatul preoțesc să nu mai fie obligatoriu.
Cardinalul Kasper a admis că discuția "nu este niciodată încheiată", dar a subliniat că decizia Bisericii pe această problemă "a fost luată", și că actualul Pontif, Papa Benedict al XVI-lea, nu se gândește "să schimbe această disciplină" a obligativității celibatului. Prelatul s-a aflat la Lisabona săptămâna aceasta, pentru un doctorat onorific din partea Universității Catolice a Portugaliei. Cardinalul Kasper a condus Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor din 2001 până în iulie 2010.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 657, Ultimul acces: 2023-05-31 18:14:35