Campania "Saptamana casatoriei" deschisa la Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Campania "Săptămâna căsătoriei" deschisă la Oradea

[2011-02-10]
Prelegerile prezentate au subliniat importanța instituirii Tainei Căsătoriei, valoarea acesteia în dezvoltarea comunității, în mod special în eliminarea efectului negativ asupra creșterii și educării copiilor, proveniți din cuplurile nelegalizate, concubinaj și din familii dezorganizate. Tema principală, "Căsătoria nu-i un măr din care să muști și apoi să-l arunci", a fost prezentată de către doamna ing. Miorița Săteanu. Datele statistice privind fenomenul demografic din județul Bihor au fost subliniate de către Olimpia Posan, reprezentanta Serviciului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oradea.
Tema "Căsătoria - abordări literare și aforisme" a fost prezentată și ilustrată, cu imagini inedite, de Delia Pantea și Doina Rusneac, bibliotecarele Bibliotecii Județene "Gheorghe Șincai". O prezentare foarte importantă privind cele mai recente publicații și lansări de carte pe tema "Căsătoria și indisolubilitatea ei" a fost oferită de către pr. dr. Mihai Tegzeș - preot în cadrul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Prin scurtele recenzii ale cărților prezentate a reușit să scoată în evidență valoarea întemeierii familiei, bazată pe credința și iubirea partenerilor cuplului, în fața Sfântului Altar.
Întâlnirea, la care au fost prezente și diferite organizații neguvernamentale, s-a încheiat cu prezentarea unor cântece și cu recitarea unor poezii de către prof. Maria Matei și Doina Iliescu din comuna Bulz, și Ileana Bodi din partea organizatorilor. (Biroul de presă al Episcopiei de Oradea)
(Sursa: EGCO.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 842, Ultimul acces: 2023-03-31 02:42:03