A trecut la Domnul pr. prot. on. Coriolan Muresan - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A trecut la Domnul pr. prot. on. Coriolan Mureșan

[2011-02-10]
Părintele s-a născut pe 20 septembrie 1931 la Șomcuta Mare (azi județul Maramureș) ca fiu al preotului greco-catolic Remus Mureșan (paroh la Cuzăplac, Sălaj) și a Rozaliei Mureșan (născută Frenț). A crescut într-o atmosferă profund catolică între Cuzăplac și Șomcuta Mare, fiind de mic extrem de pasionat de rugăciune, de sport, de lectură și de observarea naturii. A fost hirotonit preot în 1969. În 1978, părintele Coriolan Mureșan s-a mutat împreună cu familia de la Turda în municipiul Arad. La 1 iunie 1995 a fost numit de către Episcopul Ioan Ploscaru de Lugoj în funcția de paroh al parohiei greco-catolice Arad Centru, având două misiuni imediate de îndeplinit: redobândirea vechii biserici "Adormirea Maicii Domnului" (de pe strada Mihai Eminescu, Arad) precum și grija pastorală pentru credincioșii din centrul municipiului Arad.
Nereușindu-se redobândirea vechii biserici greco-catolice, a inițiat cu binecuvântarea PS Episcop Alexandru Mesian și împreună cu consiliul parohial și credincioșii parohiei Arad Centru construirea unui nou lăcaș de cult în 1999. În 2001 s-a început celebrarea liturgică în noua biserica cu hramul "Nașterea Sfintei Fecioare Maria", sfințirea definitivă având loc pe 26 august 2007. Pentru dăruirea sa extraordinară pastorală, pr. Coriolan a fost protopop on. și Consilier eparhial iar pe data de 19 octombrie 2005 PS Episcop Alexandru Mesian i-a conferit Crucea pectorală. În al 80-lea an de viață, complicațiile legate de diabet l-au dus la o lungă suferință în spital, sufletul său plecând la Domnul în ziua de 9 februarie.
Sfânta Liturghie de Requiem și înmormântarea vor avea loc sâmbătă, 12 februarie, începând cu orele 11:00 la biserica greco-catolică "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" de pe str. Vicențiu Babeș nr. 4. (Fragmente din materialul amplu apărut pe BRU.ro)
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 918, Ultimul acces: 2024-04-20 21:22:53