Situatia din Fasia Gaza, dupa revolta din Egipt - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Situația din Fâșia Gaza, după revolta din Egipt

[2011-02-13]
"Fâșia Gaza a resimțit perioada de schimbări din Egipt, mai ales în primele momente, când datorită acestei situații s-a oprit o anumită creștere economică ce se putea observa în Gaza. După cum se știe, Gaza trăiește datorită tunelurilor. În aceste săptămâni nu se mai găsesc anumite articole, mai ales cele alimentare și de igienă, tocmai pentru că nu mai pot fi aduse prin tunelurile care făceau legătura cu Egiptul. În plus, au crescut prețurile. Gazul nu se mai găsește, benzina este foarte scumpă...". Referitor la condițiile de viață ale populației, preotul a declarat: "Situația din Egipt se răsfrânge asupra Fâșiei Gaza, dar anumite probleme nu sunt legate de evenimentele din Egipt, ci de blocadă. De exemplu, se resimte foarte mult lipsa locurilor de muncă. Cât privește situația sanitară, sunt persoane care nu găsesc medicamente sau cele necesare pentru sănătate și întâmpină mari dificultăți în a ieși din Fâșia Gaza. Din nefericire, aceasta este viața în Gaza".
Creștinii din Gaza sunt circa trei mii, cei mai mulți sunt ortodocși; creștinii romano-catolici sunt circa 200. Ei "trăiesc mai întâi de toate ca palestinieni. Pentru creștini, apoi, biserica este totul, în sensul social al cuvântului, dar e și un fel de refugiu. Uneori, Biserica poate ajuta economic multe familii în necesitățile de fiecare zi. Nu este, așadar, numai un loc de rugăciune, ci și un loc de regăsire socială... Liturghia duminicală nu înseamnă doar celebrarea propriu zisă și apoi toată lumea pleacă acasă; dimpotrivă, rămânem împreună, vorbim între noi, este cu adevărat un moment puternic de viață comunitară, pentru că ne dă curajul să mergem înainte. Un alt exemplu: avem în parohie un centru social pentru tineri și copii. Colaborăm cu Biserica Ortodoxă, în numele unicului Domn și al unicei credințe. O altă formă de apostolat foarte importantă este vizita la bolnavi și reuniunile săptămânale pentru căsătorie, mai ales cu cei tineri, prin care suntem alături de ei pe drumul vieții".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 704, Ultimul acces: 2023-03-31 19:41:53