Indemn la curaj si speranta de Ziua Mondiala a Bolnavului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Îndemn la curaj și speranță de Ziua Mondială a Bolnavului

[2011-02-11]
"Contemplând crucea lui Isus și suferințele sale, suntem chemați să înțelegem afirmația Sfântului Petru: 'Prin rănile Lui ați fost vindecați'. Nu e ușor să accepți o asemenea gândire într-o lume adâncită în vraja tentațiilor de tot felul și în mijlocul unor mentalități străine de gândul și planul lui Dumnezeu. Prezența ei ne face să descoperim realitatea vieții și misterul celei mai mari dovezi de iubire din partea Creatorului și Mântuitorului nostru". Adresându-se apoi familiilor, în acest an dedicat familiei și căsătoriei creștine în Dieceza de Iași, Preasfinția Sa le amintește faptul că "atunci când aveți în față sau în familie un bolnav... aveți alături un membru de mare valoare al Bisericii, care, cu suferința proprie, contribuie la opera de răscumpărare pe care Isus a săvârșit-o, luând asupra Sa durerile lumii și vindecându-i pe toți prin moartea și învierea Sa... Mai mult, aveți o adevărată comoară pe care, primind-o și însușindu-v-o, contribuiți, în mod direct și indirect, la marea operă de ispășire a păcatelor și de vindecare a omenirii".
Adresându-se în continuare și operatorilor sanitari, Episcopul spune: "În această zi a Maicii sfinte, care s-a arătat la Lourdes, o rugăm, cu multă credință și încredere, să vă însoțească și să vă întărească în acest drum greu de suferințe și de jertfe, ea, care este tămăduitoarea bolnavilor și mângâietoarea mâhniților. Maria, care a suferit sub crucea Fiului său și prin inima căreia a trecut sabia durerii, să vă stea mereu alături cu compasiunea și iubirea ei și să vă mângâie cu dragostea ei de mamă". În încheierea scrisorii sale, Episcopul exprimă "sentimente de prețuire pentru toți cei care vă îndreptați spre bolnavi... îmbrățișare și încurajare pentru fiecare persoană în suferință și pentru fiecare familie chemată să îngrijească de cei bolnavi și dragi".
(Sursa: ERCIS.ro)
Legături:
Textul integral al mesajului

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 621, Ultimul acces: 2023-03-29 03:26:36