Evanghelia Duminicii a II-a din perioada Triodului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Evanghelia Duminicii a II-a din perioada Triodului

[2011-02-19]
Creștinii ortodocși se vor afla mâine în Duminica a XXXIV-a după Rusalii, a doua din perioada Triodului. În cadrul Sfintei Liturghii se va citi pericopa din Evanghelia după Luca, capitolul 15, versetele de la 11 la 32, în care se relatează parabola fiului risipitor.
Referitor la această pericopă evanghelică, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a arătat că atunci când ne depărtăm de Dumnezeu ne afundăm în păcat.
„Pe de-o parte observăm o lucrare pedagogică a lui Dumnezeu. Atâta vreme cât noi plecăm din casa noastră, adică plecăm dintr-o stare de sănătate, de abundență, dintr-o stare de fericire și ne afundăm în lumea păcatului, această stare de boală, de suferință este atât o consecință a vieții noastre, dar și o pedagogie divină. Dumnezeu a așezat în plăcerea aceasta durerea. Când ne depărtăm de Dumnezeu sigur ne cuprinde durerea. Numai în bucuria șederii în casă durerea nu mai este o consecință, ci dimpotrivă, a fi lângă Dumnezeu înseamnă a crește permanent într-o fericire care nu se împuținează niciodată”, a spus Înaltpreasfinția Sa pentru TRINITAS TV.
Parabola acestei duminici face referire la comportamentul omului față de el însuși, dar și față de Dumnezeu.
„Parabola din Evanghelia de astăzi, este într-adevăr bine venită pentru toată lumea, pentru tineri, și pentru cei în vârstă, pentru bărbați, pentru femei, pentru copii, toți suntem într-un fel sau altul risipitori. Risipitori de timp, risipitori de energie, risipitori de daruri, de încredere; suntem de multe ori ispitiți să alegem o cale care ne-ar aduce o satisfacție de moment, suntem de multe ori tentați să ne satisfacem plăceri cu lucruri deșarte care nu au nicio consistență și constatăm după aceea că în loc să ne îmbogățim suntem din ce în ce mai săraci”, după cum a mărturisit Mitropolitul Olteniei.
Săptămâna viitoare, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Totodată, această zi corespunde Lăsatului sec de carne.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 734, Ultimul acces: 2024-03-22 10:03:43