Mitropolitul Olteniei la Parohia „Sf. Dimitrie” din Filiasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Olteniei la Parohia „Sf. Dimitrie” din Filiași

[2011-02-20]
Sute de credincioși din Filiași, județul Dolj, au participat astăzi, 20 februarie, la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica “Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din oraș. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, după cum ne informează Radio TRINITAS.
„În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a dezvoltat principalele învățături reieșite din Pilda Fiului risipitor. Înaltpreasfințitul Irineu a subliniat în acest context necesitatea de a ne întoarce și noi precum Fiul risipitor spre Tatăl Ceresc pentru a-I cere ajutorul, știut fiind că Dumnezeu ne iubește și, oricât am greși, dacă ne căim cu adevărat pentru păcatele noastre El ne iartă și ne primește în Împărăția Sa”,după cum a declarat corespondentul Radio Trinitas, prezent la evenimente, Gheorghe Cioiu.
'Cei de aici de la parohia Filiași s-au bucurat în Sfânta Liturghie de astăzi și s-au împărtășit cu Sfintele Taine mărturisind credința și râvna lor pentru Sfânta Biserică. De aceea considerăm că binecuvântarea aceasta este bogată și pentru ei și pentru noi', a spus Înaltpreasfinția Sa pentru TRINITAS TV.
Biserica „Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir” din Filiași este una din principalele embleme ale orașului. Piatra de temelie a sfântului lăcaș a fost pusă în anul 1924 dar vitregiile vremurilor au împiedicat ridicarea ei, biserica fiind terminată în anul 1965, fiind sfințită de vrednicul de pomenire mitropolit Firmilian al Olteniei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2659, Ultimul acces: 2024-04-09 05:51:02