Un nou preot ortodox roman in Norvegia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un nou preot ortodox român în Norvegia

[2011-02-20]
Românii ortodocși din orașul Bergen, Norvegia au de astăzi, 20 februarie, preotul lor. În duminica a II-a din perioada Triodului, părintele Andrei Marius Pop a fost instalat preot al Parohiei „Sfintele Mucenițe Filofteia de la Curtea de Arges, Tatiana de la Craiova și Suniva” de către Preasfințitul Macarie, Episcopul Europei de Nord. Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie, informează Radio TRINITAS.
„Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord m-a chemat la aceasta slujire în mijlocul românilor din orașul Bergen, de pe coasta de vest a Norvegiei, unde îmi voi da toată silința să-i ajut pe frații noștri români pe calea mântuirii, să-și păstreze credința și identitatea. În orașul Bergen și în împrejurimi locuiesc peste o mie de români. Parohia Ortodoxă Română «Sfintele Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, Tatiana de la Craiova și Suniva din Bergen» a fost înființată de Preasfințitul Episcop Macarie în anul 2009, iar până în prezent, slujbele și catehezele au fost săvârșite de către părintele Cristian Silviu Comănescu de la parohia vecină, de pe coasta de vest a Norvegiei, din orașul Stavanger. Ne bucurăm că aici, în parohia noastră din Bergen, le avem ocrotitoare și rugătoare pe Sfintele Mucenițe Filofteia și Tatiana a căror moaște sfințesc pământul țării noastre, la Curtea de Arges și la Craiova, însă ne folosim și de pilda vieții și de rugăciunile Sfintei Suniva, o sfantă care a viețuit și a patimit pentru credința noastră ortodoxă în secolul al X-lea, în apropierea orașului Bergen, devenind și ocrotitoarea acestui oraș”, a declarat părintele paroh Andrei Marius Pop pentru “Ziarul Lumina”.
Până în prezent, slujbele și catehezele au fost oficiate aici de părintele Cristian Silviu Comănescu de la o parohie învecinată, de pe coasta de vest a Norvegiei, după cum ne informează TRINITAS TV.
Tot cu prilejul vizitei în Parohia Bergen, Preasfințitul Macarie a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru pruncul Ioan Matei. De asemenea, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură și a purtat un dialog pe teme duhovnicești cu credincioșii, la agapa frațească organizată cu acest prilej.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 853, Ultimul acces: 2024-04-11 01:03:28