Duminica a doua din perioada Triodului la Manastirea Cozia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica a doua din perioada Triodului la Mănăstirea Cozia

[2011-02-21]
În Duminica a XXXIV-a după Rusalii „a Fiului Risipitor”, astăzi, 20 februarie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Cozia din județul Vâlcea, informează arhiram.ro.
După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, a rostit un cuvânt de învățătură, în care a explicat pericopa evanghelică îndemnându-i pe credincioși să se împace cu Dumnezeu și cu oamenii prin mărturisirea păcatelor și împărtășirea cu Sfintele Taine pentru sănătatea trupului și mântuirea sufletului.
„Acasă înseamnă în sânul familiei, unde s-a întors fiul risipitor, acasă înseamnă Biserica în care ne-am botezat și ne-am cununat, unde am crescut și ne rugăm. Dacă oamenii ne dezamăgesc, dacă părinții uneori ne uită, dacă copii uită pe părinți, să nu uităm că Hristos Domnul nu ne uită niciodată, ne așteaptă în Biserică pentru că aici este acasă pentru fiecare dintre noi”, a mai spus Preasfinția Sa, după cum ne informează TRINITAS TV.
La finalul slujbei, la propunerea părintelui Arhimandrit Vartolomeu Androni, starețul Mănăstirii Cozia și exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul i-a acordat titlul onorific de protosinghel părintelui ieromonah Veniamin Vasile Luca, ca urmare a activității administrative desfășurate în obștea mănăstirii.
Răspunsurile la strană în timpul Sfintei Liturghii au fost date de către corala „Axios” a Sfintei Mănăstirii Cozia.
La eveniment au participat și părinții stareți de la mânăstirile Turnu și Stănișoara precum și numeroși credincioși din Călimănești, dar și din țară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 33350, Ultimul acces: 2023-03-20 11:12:52