Binecuvantarea lucrarilor la Biserica Parohiei Targu - Mures 14 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Binecuvântarea lucrărilor la Biserica Parohiei Târgu - Mureș 14

[2011-02-21]
Credincioșii din parohia Târgu Mureș 14 au participat în număr mare la Sfânta Liturghie oficiată, în duminica a doua a Triodului, la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, informează TRINITAS TV. Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat cu acest prilej și lucrările făcute în ultimii ani pentru ridicarea lăcașului de cult din orașul reședință de județ.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a apreciat osteneala părintelui Ioan Chebutiu și a credincioșilor parohiei.
„Dintre multele biserici noi ce s-au construit în Târgu Mureș, biserica Sfântul Ioan Botezătorul este una dintre cele mai frumoase. Părintele Ioan Chebutiu a pus mult suflet aici împreună cu credincioșii parohiei. Să dea Dumnezeu să se bucure din plin de această realizare și tot cartierul să primească de aici binecuvântare și har”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în luna mai a anului 2002. În curând, lăcașul de cult va fi mobilat și înfrumusețat cu pictură.
„Este un moment de descătușare sufletească. Eu cred că Biserica a rămas pentru acest neam unicul reper valid în momentul de față într-un moment de derută și de criză a valorilor”, a spus Prefectul județului Mureș, Marius Pașcanu, referitor la evenimentul de astăzi.
Pe viitor, în apropierea bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”, din Târgu - Mureș, va fi ridicat un centru social.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 622, Ultimul acces: 2023-04-01 10:11:28