Slujba arhiereasca la Biserica Barboi din Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbă arhierească la Biserica Bărboi din Iași

[2011-02-21]
Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a oficiat ieri, 20 februarie, slujba Sfintei Liturghii în Biserica 'Sfinții Apostoli Petru și Pavel' - Bărboi din Iași.
După cum a declaratpentru 'Ziarul Lumina' pr. paroh Constantin Andrei, protoiereu al Protopopiatului Iași 1, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificațiile textului evanghelic din Duminica fiului risipitor, explicând fiecare verset al pericopei.
'Cuvântul Preasfințitului Calinic Botoșăneanul, foarte actual și binevenit acum în preajma Postului Mare, a trezit interesul celor prezenți. Prezența Episcopului-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a însemnat pentru parohia noastră un motiv în plus pentru dinamizarea vieții religioase și o chemare către Taina Pocăinței pe care putem să o exersăm din plin în perioada Postului Mare. Atât prin săvârșirea Sfintei Liturghi, cât și prin cuvântul de folos creștem duhovnicește, ne întărim mai mult în credință, cea care este arma împotriva ispitelor. Cuvântul Preasfințitului Părinte Calinic Botoșăneanul ne-a adus un plus de încredere că Dumnezeu, atunci când suntem sinceri cu noi, recunoscându-ne greșelile și mărturisindu-ne păcatele, ne dă șansa de a dobândi iertarea și de a ne apropia de El', a relatat pr. Constantin Andrei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 24954, Ultimul acces: 2023-03-20 23:31:03