Liturghie arhiereasca in Parohia Cernaia, Protopopiatul Strehaia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie arhierească în Parohia Cernaia, Protopopiatul Strehaia

[2011-02-21]
În Duminica Fiului risipitor, ieri 20 februarie, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Cernaia, comuna Jirov, Protopopiatul Strehaia, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte a vorbit despre însemnătatea venirii omului trupesc în fire, conștientizarea păcatului și întoarcerii spre Tatăl iubitor, spre Dumnezeu.
„Evanghelia Fiului Risipitor este strâns legată de Taina Sfintei Spovedanii, prin care omul vine să se împace cu Dumnezeu. Cei doi fii din Evanghelie reprezintă două categorii de oameni diferiți, dar și două stări sufletești pe care le poate avea aceeași persoană, în momente diferite ale vieții, adică libertatea de-a fi în comuniune cu Dumnezeu și libertatea de-a se înstrăina Tatăl ceresc. Când un păcătos se îndreaptă spre Dumnezeu și face primii pași ai pocăinței, Dumnezeu, 'alergând', îi iese în întâmpinare. Mâinile pe care Dumnezeu le întinde ca să îmbrățișeze pe cel ce se pocăiește, sunt, de fapt, lucrările sfinte ale Bisericii, chemarea la pocăință și iertarea păcatelor, prin care primesc mântuirea toți cei căzuți și înstrăinați de Dumnezeu și de semenii lor, din cauza patimilor egoiste ale lăcomiei și mândriei”, a spus Preasfinția Sa.
În cadrul Sfintei LIturghii, chiriarhul mehedințean a hirotesit întru duhovnic pe tânărul preot Daniel Vasile Marinescu, slujitor la parohia Pluta.
Biserica din Cernaia a fost ridicată între 1808 și 1835 (zugrăvită în 1843) de către moșnenii sprijiniți de boieri și boiernași din partea locului. În 1866, pridvorul a fost închis, iar intrarea a fost mărită. În prima jumătate a secolului al XX-lea, au fost făcute unele adăugiri la structura sfântului lăcaș: trei contraforturi pentru sprijinirea zidurilor naosului și altarului și un nou pridvor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2087, Ultimul acces: 2023-03-20 13:44:26