Prima Adunare Generala ASCOR pe 2011, filiala Targu Jiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima Adunare Generală ASCOR pe 2011, filiala Târgu Jiu

[2011-02-21]
Tinerii din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Târgu Jiu, au avut prima Adunare Generală din acest an marți, 15 februarie. Cu acest prilej a fost prezentat și programul activităților pentru anul 2011, după cum ne informează 'Ziarul Lumina', Ediția de Oltenia.
Membrii ASCOR din Târgu Jiu s-au întrunit marți seara, pentru a stabili calendarul activităților pentru anul în curs. Ședința, care s-a desfășurat într-una din sălile de curs ale Liceului Teologic, a reunit 15 membri, fiind coordonată de părintele director Ștefan Andronache. Seara a debutat cu săvârșirea slujbei Acatistului Maicii Domnului.
În urma discuțiilor purtate, a fost stabilit un program duhovnicesc pentru tinerii ascoriști, care va consta în citirea Acatistului Maicii Domnului 'Grabnic ascultătoare', în fiecare zi, de luni până joi, începând cu ora 18:30. De asemenea, spre sfârșitul lunii în curs, se va înființa un atelier de metanii în cadrul Liceului Teologic, coordonat de Cristina Rusu și Maria Pistrițu.
Tinerii ascoriști gorjeni se vor implica activ în manifestările religioase prilejuite de canonizarea Sfântului Irodion de la Lainici (1 mai), propunându-și organizarea unui marș, în semn de cinstire a sfântului, pe traseul Mănăstirea Vișina - Mănăstirea Lainici, îmbrăcați în costume populare. Tot în cadrul ședinței a fost dezbătută problema organizării Concursului de cunoștințe religioase 'Ihtis', o manifestare cultural-spirituală reprezentativă pentru ASCOR Târgu Jiu.
Concursul 'Ihtis', ajuns la a IV-a ediție
Concursul de cunoștințe religioase 'Ihtis' a devenit o tradiție în județul Gorj. Anul acesta, ASCOR Târgu Jiu, în colaborare cu Liceul Teologic și Inspectoratul Județean Gorj, va organiza ediția a IV-a, în data de 12 martie. Evenimentul vizează în principal elevii din clasele a VIII-a și a IX-a din școlile și liceele gorjene. Având în vedere că 2011 a fost declarat de Sfântul Sinod ca 'An omagial al Tainei Sfântului Botez și al Sfintei Cununii', tema concursului va fi 'Familia creștină și Taina Sfântului Botez'. Regulamentul de organizare presupune următorii pași: 15-16 februarie - trimiterea tematicii către toate școlile și liceele din județ, până la data de 8 martie - înscrierea echipajelor în concurs, 12 martie - desfășurarea concursului la Liceul Teologic 'Sfântul Nicodim' din Târgu Jiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 649, Ultimul acces: 2023-04-01 11:27:58