Papa Ioan Paul al II-lea vazut ca un mare prieten al bolnavilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Ioan Paul al II-lea văzut ca un mare prieten al bolnavilor

[2011-02-21]
"Boala", a spus preotul iezuit, "este o parte esențială a experienței umane, care este de asemenea necesară în inima oricărei experiențe de credință. Ea atinge fiecare persoană direct în trupul sau în mintea sa, sau atinge persoanele care îi sunt aproape și dragi" și "implică omul în profunzimea sufletului său, punând la încercare iubirea, speranța și credința însăși". "Isus Cristos, cu atenția pe care a acordat-o suferinței, cu propria Lui pătimire și moarte, este cuvântul cel mai credibil de mângâiere pentru bolnavi, și întreaga Biserică trebuie să încerce să fie la fel. [Ea trebuie] să însuflețească solidaritatea și iubirea în fiecare dimensiune a comunității umane", a adăugat el. Pr. Lombardi l-a caracterizat pe Papa Ioan Paul al II-lea ca "un martor al bolii trăite în credință". "Asemenea lui Isus care și-a purtat crucea, și el este un mare prieten și mijlocitor pentru fiecare persoană bolnavă".
Pr. Lombardi a continuat reflectând asupra faptului că "dincolo de confort este angajament". El a explicat: "Papa Benedict al XVI-lea a spus: 'Adevărata măsură a umanității este în esență determinată în relație cu suferința și cu cel care suferă. Acest lucru este adevărat atât pentru individ cât și pentru societate. O societate incapabilă să îi accepte pe membrii ei care suferă și incapabilă să contribuie la împărtășirea suferinței lor și la purtarea ei lăuntrică prin 'com-pasiune' este o societate crudă și inumană' (Spe Salvi nr. 38)". "Suferința cere și trezește iubirea", a concluzionat pr. Lombardi. "Multă iubire. Fără boală nu am cunoaște profunzimea iubirii. Trebuie să o înțelegem și să o trăim pentru a crește în umanitate".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 611, Ultimul acces: 2023-03-21 07:45:48