Conferinta nationala pentru incluziunea sociala a fostilor detinuti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferința națională pentru incluziunea socială a foștilor deținuți

[2011-02-23]
În sala 'IL Caragiale' a Hotelului Ramada Majestic din București, se va organiza joi, 24 februarie 2011, Conferința Națională de diseminare a rezultatelor studiului de fezabilitate a implementării măsurilor de tip „economie social㔠pentru incluziunea socială a foștilor deținuți, după cum ne informează pr. Consilier patriarhal Dorel Moțoc de la Sectorul Social Filantropic al Patriarhiei Române
Evenimentul are loc în cadrul proiectului SOCIAL - Strategia de Ocupare și Calificare prin Învățare și Activități pentru Libertate, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU și pe care Administrația Națională a Penitenciarelor îl implementează împreună cu Federația Filantropia și Patriarhia Română, alături de cinci parteneri din Italia: Ministerul de Justiție, Ministerul Muncii, Sănătății și Politicilor Sociale, Institutul Superior pentru Cercetare, Statistică și Formare din Lombardia, Obiettivo Lavoro și Unione degli Assessorati, proiectul SOCIAL- Strategia de Ocupare și Calificare prin Învățare și Activități pentru Libertate.
La conferință vor participa experți internaționali din domeniul economiei sociale, reprezentanți ai partenerilor, ai sistemului penitenciar românesc, ai ONG-urilor din cadrul Federației Filantropia și ai altor instituții relevante pentru proiect.
Scopul conferinței este acela de a prezenta rezultatele studiului de fezabilitate privind implementarea măsurilor de tip “economie social㔠pentru incluziunea socială a foștilor deținuți. În cadrul evenimentului vor fi evidențiate rezultatele proiectului, modele de bună practică din Italia și se va detalia metodologia de lucru pentru reintegrarea socială și profesională a foștilor deținuți prin intermediul structurilor economice de tip întreprindere socială.
De asemenea, participanții vor putea afla detalii cu privire la cercetarea comparativă realizată în cadrul proiectului și identificarea modelului de intervenție cel mai potrivit pentru reintegrarea socială a foștilor deținuți.
Cu acest prilej va fi prezentat și studiul de fezabilitate și rezultatele studiilor de piață în baza cărora va fi alcătuit business-planul care stă la baza activităților de economie socială ce vor fi implementate, precum și relatări ale unor exemple de bună practică și studii de caz.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 734, Ultimul acces: 2024-04-17 09:14:44