Intrunirea membrilor Fundatiei „Episcop Melchisedec” la Centrul Eparhial din Roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întrunirea membrilor Fundației „Episcop Melchisedec” la Centrul Eparhial din Roman

[2011-02-23]
Adunarea Generală a membrilor Fundației filantropice „Episcop Melchisedec” va avea loc mâine, 24 februarie, la Centrul Eparhial din Roman. Întrunirea va începe la ora 16:00 și va fi prezidată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Mai multe informații cu privire la subiectele aflate pe ordinea de zi a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Constantin Gherasim, Inspector în cadrul Sectorului Tineret și Mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului: „Ținând cont de faptul că fundația și-a diversificat domeniile de activitate, membrii adunării vor stabili unele amendamente la statut pentru a acoperi aceste noi activități care nu erau prezentate în testamentul fondatorului Episcop erudit Melchisedec Ștefănescu. Actualmente, Fundația Episcop Melchisedec Ștefănescu, al cărei președinte este Preasfințitul Episcop Ioachim Băcăuanul, derulează pe lângă proiectele social-filantropice și cultural-misionare din Eparhie, și un amplu proiect finanțat din fonduri europene care constă în amenajarea clădirilor din municipiul Roman, care aparțin fundației, recăpătate după anul 2000 prin grija Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, și organizarea în spațiul acestora a unui centru de zi pentru copiii care provin din familiile aflate în dificultate și un centru social multifuncțional, ambele purtând numele vrednicului ierarh de pe scaunul Episcopiei Romanului”.
Fundația „Episcop Melchisedec” este parte a Federației „Filantropia” a Patriarhiei Române, a fost înființată în iulie 2008 și își propune continuarea operei binecunoscutului ierarh filantrop al Romanului, de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 729, Ultimul acces: 2024-02-29 02:49:33