„In memoriam Mitropolit Visarion Puiu - 90 de ani de la hirotonia intru arhiereu“ - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„In memoriam Mitropolit Visarion Puiu - 90 de ani de la hirotonia întru arhiereu“

[2011-02-24]
În perioada 26-27 februarie 2011, la Roman și Pașcani vor avea loc manifestări cultural-religioase dedicate vrednicului de pomenire episcop Visarion Puiu, informează 'Ziarul Lumina', Ediția de Moldova.
Având în vedere faptul că anul acesta se împlinesc 90 de ani de la hirotonia lui Visarion Puiu întru arhiereu (25 martie 1921), acest eveniment din viața ierarhului va constitui genericul simpozionului de anul acesta, ajuns la cea de-a XV-a ediție. Simpozionul Internațional 'In memoriam mitropolit Visarion Puiu - 90 de ani de la hirotonia întru arhiereu', care va începe sâmbătă, va fi găzduit de Muzeul de Istorie din Roman și va avea două secțiuni: 'In memoriam mitropolit Visarion Puiu' și 'Cultură și spiritualitate'. Duminică dimineață participanții vor asista la slujba Sfintei Liturghii în Biserica 'Sfântul Vasile cel Mare' din Roman, la finalul căreia va fi oficiată slujba de Parastas. În aceeași zi va avea loc o deplasare la Pașcani, orașul natal al lui Visarion Puiu, unde va fi oficiată o slujbă de pomenire la troița din Fântânele.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 538, Ultimul acces: 2023-03-31 16:32:36