Campania „Educatie de la egal la egal“ in scolile iesene - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Campania „Educație de la egal la egal“ în școlile ieșene

[2011-02-24]
Fundația 'Solidaritate și Speranță', prin Centrul 'Sfântul Nicolae' de consiliere și reabilitare a persoanelor dependente de alcool și alte droguri și prin Direcția Județeană pentru Tineret Iași, a început ieri, 23 februarie, derularea campaniei 'Educație de la egal la egal'.
Prima unitate școlară, unde au avut loc două sesiuni de prevenire și informare cu privire la consumul de alcool și droguri, a fost Grupul Școlar 'Anghel Saligny' Iași.
'Am stat de vorbă cu elevii de la clasele a XI-a și a XII-a referitor la problematica dependenței, la felul în care consumul de alcool și de droguri le poate afecta viața, la opțiunile pe care ei le au. Am încercat să vedem în același timp care este viziunea lor și cum se raportează la consumul de droguri. Noi punem accent pe activitatea de prevenire și informare, pe lângă activitatea de consiliere, fiind importantă pentru că astfel avem rezultate pe termen mediu și lung', a declarat Andrei Atudorei, consilier adicție în cadrul Fundației 'Solidaritate și Speranță', care a adăugat că prin această campanie, dar și prin celelalte derulate până în prezent, de prevenire și informare în școli, coordonatorii proiectului au avut în vedere transmiterea unui mesaj către tineri: 'Bucuria nu poate fi găsită doar în drog. El aduce o fericire de moment, trecătoare, dar pe termen lung afectează atât sănătatea fizică, dar mai ales afectează sufletul oricărei persoane'.
Campania va continua în zilele următoare și în alte școli din Iași.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 671, Ultimul acces: 2023-11-25 21:53:23