Seminar despre serviciile sociale la Tismana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Seminar despre serviciile sociale la Tismana

[2011-02-24]
Mănăstirea Tismana a găzduit în perioada 21–23 februarie lucrările seminarului cu tema 'Planificarea strategică a serviciilor sociale în Arhiepiscopia Craiovei'. Au participat mai mulți preoți din eparhie, reprezentanți ai ONG-urilor patronate de Arhiepiscopia Craiovei (Asociația 'Vasiliada', Fundația 'Cuvântul care zidește' și Asociația Studenților Creștini Ortodocși), precum și numeroși psihologi, asistenți sociali, instructori educativi din județele Dolj și Gorj, după cum ne informează 'Ziarul Lumina', Ediția de Oltenia.
Acțiunea de la Tismana face parte din proiectul 'Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale - parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale', finanțat din Fondul Social European și implementat în Arhiepiscopiile Bucureștilor, Iașilor și Craiovei cu sprijinul Organizației Internaționale de Caritate Creștin-Ortodoxă (IOCC România), în parteneriat cu Patriarhia Română și Federația Filantropia. Potrivit părintelui Adrian Stănulică, consilier pe probleme sociale în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei și director al Asociației 'Vasiliada', cele trei eparhii beneficiază de consultanță și expertiză în domeniul dezvoltării serviciilor sociale, urmând ca la finalizarea proiectului să aibă deja elaborat un plan strategic propriu privind dezvoltarea activităților sociale.
În ansamblu, proiectul reprezintă faza-pilot a unui plan de dezvoltare pe 7 ani a capacității la nivel național, astfel încât Biserica Ortodoxă Română să devină cel mai important partener strategic al Guvernului în domeniul incluziunii sociale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7418, Ultimul acces: 2023-03-20 01:15:55