Simpozion dedicat Tainei Botezului in Protoieria Dragasani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Simpozion dedicat Tainei Botezului în Protoieria Drăgășani

[2011-02-24]
Ca urmare hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a proclama anul 2011, ca „An omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”,cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, marți, 22 februarie, a avut loc la biserica parohial㠄Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Parohia „Sfântul Ilie”, din municipiul Drăgășani, un simpozion cu tema „Taina Sfântului Botez”, prezidat de Pr. Iulian-Mădălin Bușagă, Protoiereu de Drăgășani.
În cadrul simpozionului, după cum ne informează arhiram.ro, au fost expuse trei referate: „Prezentarea istorică”, „Semnificația teologică și existențială a Sf. Botez”, și „Practici neortodoxe privind săvârșirea Botezului”. Cele trei teme au fost prezentate și detaliate de Pr. Cerbu Enăcache de la parohia Sfântul Ilie, Pr. Tudor Marius de la parohia Lungești și Pr. Mălinaș Octavian de la parohia Amărăști.
De asemenea, pe marginea subiectelor tratate au luat cuvântul și alți preoți. În încheierea simpozionului au fost discutate probleme de ordin practic, administrativ și a fost prezentat programul procesiunii de Florii ce se va desfășura în municipiul Drăgășani în Sâmbăta lui Lazăr.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 704, Ultimul acces: 2023-11-26 00:14:12