Slujire arhiereasca la Manastirea „Sfantul Apostol Andrei” din Durlesti, mun. Chisinau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, mun. Chișinău

[2011-02-24]
Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat duminică, 20 februarie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, mun. Chișinău, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.
După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Petru a adresat creștinilor un cuvânt de învățătură, în care a tâlcuit parabola Fiului Risipitor, unde s-a referit la puterea pocăinței sincere și marea milostivire a lui Dumnezeu.
În cuvântul său Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a subliniat faptul că 'lipsa de recunoștință slăbește sufletul și dezumanizează persoana'
„Nu o singură dată am auzit în buletinele de știri despre diferiți fii risipitori care apucă pe căi greșite dintr-o dorință de a se afirma și a căuta o fericire falsă. Există și destui părinți risipitori. Este dureros să auzi cum unii copii își părăsesc părinții, pe cei care le-au dat viață și i-au crescut cu multe greutăți și jertfe, oferindu-le toată dragoste și afecțiunea, abandonându-i atunci când aceștia au nevoie de sprijinul lor. Să nu fim indiferenți și să-i ajutăm, pe cât ne stă în putere, pe frații noștri să-și revină în sine, să se ridice din stările lor păcătoase, asemenea fiului risipitor, același lucru făcând și noi, și cu toții să ne luminăm sufletele spre a noastră mântuire”, a îndemnat Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru al Basarabiei.
În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Andrei Rotaru a fost hirotonit preot.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 686, Ultimul acces: 2023-11-28 17:05:06