Episcopia amana raspunsul pentru buzesteni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopia amână răspunsul pentru buzeșteni

[2011-02-23]
Cristina Ciulei
Deși anunțaseră că marți seara vor întruni consiliul episcopal, reprezentanții acestui for bisericesc nu au putut onora invitația Presfințitului Galaction Stângă. Bineînțeles că de aici, și răspunsul mult așteptat de sătenii din comuna Buzescu întârzie să apară.
Contactat telefonic de reporterii ADS Alexandria, PS Galaction a spus că întâlnirea pentru a dezbate rezultatul anchetei făcute de Protoieria Alexandria a fost reprogramată, pentru astăzi după amiază. „Consilierii nu au mai putut ajunge. Ne vom întâlni astăzi și vom analiza rezultatele cercetărilor efectuate de Protoierie și vom da un răspuns. Așa cum am mai spus termenul se apropie”, a spus PS Galaction Sgângă, epicolul Alexandriei și Teleormanului. Acesta a ținut să mai precizeze că pentru a analiza dosarul cu noile probe este necesar mai mult timp. „Pentru dosarul depus luni dimineață, ne mai trebuie timp, trebuie făcută o analiză financiară, dar eu o să arăt și acest dosar consilierilor”, a mai spus PS-ul.
Dacă răspunsul va fi unul negativ și preoții frați, Dan și Ciprian Moșu nu vor fi transferați de la biserica lor, oamenii amenință cu închiderea lăcașului de cult. „Duminică vom fi din nou la biserică și de această dată, nu îi vom mai lăsa pe preoți să slujească. Dacă ei vin de la 5.00, noi vom fi acolo de la 4.00 și vom pune lacăt pe biserică”, ne-a spus Aristide Lazăr, un sătean.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 718, Ultimul acces: 2023-11-27 08:16:02