Comunicat de presa: Patriarhia Romana nu este institutie de stat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comunicat de presă: Patriarhia Română nu este instituție de stat

[2011-02-23]
În legătură cu materialul de presă intitulat Căpitanul Zelea Codreanu renaște pe You Tube cu voia duhovnicului Iustin Pârvu, apărut sub semnătura domnului Vlad Stoicescu, în cotidianul Evenimentul Zilei din 21 februarie 2011, precizăm următoarele:
Este regretabil faptul că unii jurnaliști nu cunosc modul de organizare specific al Bisericii Ortodoxe Române și treptele de responsabilitate din interiorul acesteia. Astfel, aceștia confundă Patriarhia Română cu o instituție de stat și transferă spre Patriarhie orice responsabilitate locală, ignorând autonomia și responsabilitatea eparhiilor (arhiepiscopii și episcopii).
La Patriarhia Română nu s-a primit până astăzi, 21 februarie 2011, niciun protest privind cazul menționat în articolul citat mai sus.
Potrivit principiului autonomiei eparhiale, mănăstirea Petru Vodă (județul Neamț) se află în jurisdicția canonică a Arhiepiscopiei Iașilor. Prin urmare, Arhiepiscopia Iașilor este singura autoritate bisericească abilitată să cerceteze și să ia măsurile care se impun în caz de indisciplină canonică și administrativă în unitățile bisericești din subordinea sa.
În orice caz, Patriarhia Română nu inițiază și nu promovează mișcări rasiste, xenofobe, antisemite sau de învrăjbire pe motive religioase ori etnice deoarece aceste sunt contrare Evangheliei iubirii față de toți oamenii.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 665, Ultimul acces: 2023-12-03 16:23:51