Vizita pastorala si infiintarea Reuniunii Mariane la Bucova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală și înființarea Reuniunii Mariane la Bucova

[2011-02-28]
Biserica din Bucova s-a dovedit a fi neîncăpătoare: sute de credincioși din Bucova, dar și din alte parohii învecinate, au ținut să fie prezente la întâlnirea cu Ierarhul locului, Preasfințitul Alexandru. El a fost așteptat la intrarea în biserică de copii purtând portul tradițional al țăranilor de pe Valea Bistrei. Președintă a Reuniunii Mariane Bucova a fost aleasă d-na Rodica Vasiloni. Credincioasele care și-au exprimat public dorința de a face parte din această asociație tradițională a Bisericii Catolice au depus mărturie în acest sens și au fost binecuvântate de către PS Alexandru, care le-a împărțit diplome și medalii cu însemne mariane.
Reuniunea Mariană este o asociație religioasă pusă sub conducerea autorității bisericești. Ea se ocupă cu educația sufletească a membrilor ei; formarea unei elite în rândul credincioșilor, care trăiesc viața ca și ceilalți credincioși numai că aceștia depun angajament solemn în fața Episcopului; participarea și angajarea în mod solemn de a trăi o formă de viață mai activă în slujba Bisericii (prin participarea la Sfânta Liturghie, Prima Vinere din lună, sărbători etc.). Această Reuniune are un întreit scop: a cinsti pe Maica Domnului, a urma exemplul vieții ei și a răspândi ca apostolat laic Evanghelia lui Isus Cristos.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 622, Ultimul acces: 2023-06-01 01:45:46