Papa despre Patriarhul maronit emerit - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa despre Patriarhul maronit emerit

[2011-03-02]
Biserica Maronită este o Biserică Catolică Răsăriteană, cu sediul patriarhal în Bkerke, Liban, lângă Beirut. Majoritatea creștinilor din Liban sunt maroniți, aproximativ 930.000. Diaspora maronită este mult mai numeroasă și are aproximativ 3 milioane de membri răspândiți peste tot în lume. Sfântul Părinte a subliniat că retragerea Cardinalului are loc în contextul în care anul dedicat comemorării a 1600 de ani de la moartea Sf. Maron a ajuns la final. Pomenește în mesaj despre numeroasele aniversări: "Anul trecut ați celebrat 60 de ani de preoție: mărturie de fidelitate și de iubire pentru Isus Cristos, Marele Preot. În iulie anul curent veți avea din nou ocazia să îi mulțumiți Preasfintei Treimi pentru împlinirea a 50 de ani de episcopat. Timp de aproape 25 de ani ați colaborat cu doi predecesori ai Dvs în Scaunul Antiohiei, înainte să fiți ales de Sinod ca succesor al lor la 19 aprilie 1986: un moment important ce vă pune astăzi în pragul unui jubileu de argint în această funcție."
Începutul slujirii Episcopului Sfeir ca Patriarh a venit "în contextul furtunos al războiului ce a însângerat Libanul pentru prea mult timp", mai scrie Papa în mesaj. "Cu dorința arzătoare de pace pentru țara Dvs ați călăuzit această Biserică și ați călătorit în lumea întreagă pentru a-i consola pe cei care au fost constrânși să migreze. În cele din urmă pacea s-a instaurat, mereu fragilă, dar întotdeauna oportună." Apoi Sfântul Părinte amintește cum l-a onorat recent pe Cardinal, numindu-l președinte delegat ad honorem pentru Sinodul Episcopilor dedicat Orientului Mijlociu, pentru "a sublinia importanța slujirii ecleziale pe care ați făcut-o în numele lui Cristos". La final îl asigură pe Cardinalul Sfeir că acceptă decizia sa de a se retrage, considerând-o "o expresie de mare umilință și profundă detașare". "Sunt sigur că veți sprijini mereu drumul Bisericii Maronite cu rugăciunea Dvs, cu sfatul Dvs prețios și cu jertfele personale."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 784, Ultimul acces: 2024-02-18 05:01:16