"Discursul regelui" ar putea sa dea un semnal pentru producatori - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

"Discursul regelui" ar putea să dea un semnal pentru producători

[2011-03-02]
Emilio Ranzato a descris filmul în publicația semioficială a Vaticanului ca "frumos", un film care demonstrează că poate să fie o combinație "fericită" la cel mai înalt nivel "a tuturor ingredientelor cinematografiei populare", bazându-se mai degrabă pe colaborare decât pe viziunea producătorului. Pelicula evocă o parte din viața prințului Albert "Bertie" Windsor, care, cu ajutorul unui terapist pentru dicție, a depășit unele probleme de exprimare și criza din familia regală, pentru a conduce Regatul Unit și Commonwealth-ul Britanic ca rege. Momentul de apogeu al filmului - discursul la radio al regelui George al VI-lea către Imperiul Britanic, anunțând intrarea în război - marchează începutul uneia dintre cele mai dificile perioade pentru britanici.
Pentru Ranzato, "adevăratul secret al filmului" este reușita în a prezenta o personalitate regală "înaltă, filosofică și simbolică" în rolul unui "asuprit" care luptă să depășească o dificultate. Terapistul, interpretat de Geoffrey Rush, este "o parte antrenor, o parte înger păzitor și o parte alter ego" în procesul de ajutare a regelui George al VI-lea. În timp ce regizorul nu a scăpat de tentația de a stiliza anumite scene, nu exagerează și dă textului "un ritm frumos", care altfel ar fi putut să devină prea "guraliv". Autorul articolului îl laudă și pe scenaristul filmului, care vine din televiziune, David Seidler, pentru reușita condensării a 20 de ani de istorie britanică în "câteva - dar decisive - minute de discurs către națiune".
Dacă Academia ar onora "Discursul regelui", mai scria Ranzato înainte de premieră, ar indica "o nouă cale de urmat". Victoria "ar fi interpretată ca o întoarcere la o abordare mai clasică, adică mai narativă, rezultatul unei munci de echipe mai mult decât a unei singure persoane". De asemenea ar arăta "un pact cu lumea micului ecran și a serialelor de televiziune, care sunt atât de vii astăzi". Și Ranzato încheia: "Așteptăm și vedem. Pentru moment acest film are calitățile ce confirmă și întărește cea mai bună tradiție a cinematografiei engleze."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 808, Ultimul acces: 2024-03-01 21:45:57