Cardinalul Mahoney s-a retras din fruntea Arhidiecezei de Los Angeles - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Mahoney s-a retras din fruntea Arhidiecezei de Los Angeles

[2011-03-02]
"Înțelegerea mea despre Biserică este aceea conform căreia Isus Cristos este în inima și în centrul Bisericii, iar noi Episcopii venim și plecăm de-a lungul istoriei mântuirii. Nu suntem chemați să dezvoltăm sau să lăsăm 'moșteniri', ci mai degrabă să fim fideli lui Isus Cristos și Evangheliilor", mai scrie prelatul. "Noi acceptăm Evanghelia, încercăm să trăim după ea și să o transmitem mai departe, iar apoi ne retragem pentru ca Domnul să îi cheme pe alții să continue munca activă în vie." Cardinalul Mahoney a celebrat duminică instalarea Arhiepiscopului Gomez, iar acum se află în Roma pentru întâlniri la Consiliul Pontifical pentru Comunicațiile Sociale.
Vaticanul a anunțat ieri o altă numire: Episcopul auxiliar Peter Hundt de Toronto a devenit Episcop de Corner Brook și Labrador, Newfoundland. Episcopul Hundt, de 54 de ani, îi succede Episcopului David Crosby, care a fost numit Episcop de Hamilton, Ontario, în septembrie 2010. Dieceza de Corner Brook și Labrador are 41.800 de catolici, 40 de preoți și 18 persoane consacrate. Pontiful l-a numit apoi pe Episcopul auxiliar Robert Daniels de London, Ontario, ca Episcop de Grand Falls, Newfoundland. Episcopul Daniels, de 53 de ani, îi succede Episcopului Martin Currie, de 67 de ani, a cărui demisie a fost acceptată de Sfântul Părinte. Dieceza de Grand Falls are 38.300 de catolici, 30 de preoți și 20 persoane consacrate.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 777, Ultimul acces: 2024-02-16 16:08:50