Papa Ioan Paul al II-lea, patronul Actiunii Catolice din Romania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Ioan Paul al II-lea, patronul Acțiunii Catolice din România

[2011-03-02]
În deschiderea oficială a lucrărilor Consiliului Național, președintele ACRo, Oana Tuduce, a vorbit participanților despre perspectivele formării în cadrul Acțiunii Catolice pentru trieniul 2010-2013, încurajând consilierii naționali să nu se teamă să meargă împotriva curentului: "Privind în jur în societatea noastră, dar și gândindu-mă la misiunea noastră de apostoli, am identificat câteva comportamente care din punct de vedere civil sunt foarte depunctate în zilele noastre, ba mai mult chiar ironizate și deloc cultivate. Însă din punct de vedere creștin sunt esențiale pentru cineva care conștientizează cât de prețioși suntem nu pentru ceea ce facem, ci pentru simplul fapt că existăm ca ființe iubite de Tatăl Ceresc. Tocmai pentru că sunt comportamente deloc încurajate și valorizate în societatea actuală, caracterizată de consumism și individualism, vă propun să le promovăm în cadrul Acțiunii Catolice, oricât de retrograde ar fi ele considerate. Acestea sunt: ascultarea, servirea și dăruirea".
Pr. Felix Roca, asistentul spiritual general al ACRo, a explicat consilierilor naționali tema și motoul anului asociativ în curs, oprindu-se asupra a trei aspecte: comuniunea între persoane ca semn distinctiv într-un context marcat de probleme și tensiuni, pentru a răspunde chemării lui Cristos de a fi sarea pământului și lumina lumii; fraternitatea ca valoare bazată pe respectul reciproc între persoane pentru a ieși în evidență prin valorile propuse de Cristos; și Acțiunea Catolică - o familie în care relațiile sunt autentice pentru că sunt construite cu atenție și in mod constant. Pr. Felix a reamintit consilierilor naționali un pasaj despre fraternitate din Proiectul Formativ al ACRo: "Fraternitatea îl face pe creștin conștient că toți suntem fiii aceluiași Tată. Prin trăirea autentică a fraternității se poate depăși individualismul, interesul propriu și de grup, indiferența față de celalalt etc. Dragostea față de Dumnezeu trebuie să se concretizeze în dragostea față de aproapele, în special față de cei defavorizați și marginalizați".
A urmat apoi o scurtă prezentare a tuturor evenimentelor naționale și internaționale care s-au desfășurat în 2010 și la care ACRo a fost reprezentată, cum ar fi: Campus internațional în Malta, Întâlnirea copiilor și adolescenților cu Sfântul Părinte la Roma, Studiu Biblic în Țara Sfântă; sau pe care ACRo le-a organizat - întâlniri de lucru pe echipe de sector, cursul "Comunicarea se învață" sau Zilele Acțiunii Catolice. Consiliul Național a continuat cu o sesiune de lucru despre Identitatea Acțiunii Catolice din România, coordonată de Mihai Floran, specialist în comunicare și relații publice. În cadrul sesiunii de lucru, consilierii naționali au încercat să identifice douăzeci de componente ale identității Federației. Sesiunea de lucru s-a încheiat cu prezentarea elementelor în plen, urmând ca până la următorul Consiliu Național să se elaboreze un manual de identitate organizațională a ACRo.
În cadrul sesiunii de lucru despre identitatea ACRo, consilierii naționali au decis ca patronul Federației să fie Papa Ioan Paul al II-lea, ce va fi beatificat la 1 mai 2011, cel care în cursul pontificatului său a încurajat și susținut Acțiunea Catolică din întreaga lume. Au urmat apoi sesiuni de lucru pe sectoare (copii, tineri, adulți), în cadrul cărora echipele naționale au pregătit sesiunile de formare care sunt planificate în acest an, precum și materialele de formare ce urmează a fi tipărite până la următorul Consiliu Național. În cadrul sesiunii plenare ce a urmat, s-au prezentat conținuturile la care s-a lucrat în cadrul echipelor, s-au luat decizii pentru eficientizarea funcționarii Federației și s-a definitivat agenda pentru anul 2011. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu un moment de animare a copiilor aflați în Casa "Sf. Iosif". Consiliul Național s-a încheiat duminică, 27 martie, cu celebrarea Sfintei Liturghii împreună cu comunitatea locală.
(Sursa: vedeți aici)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 771, Ultimul acces: 2024-03-02 23:24:00