Vizita pastorala si Botez la Ploiesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală și Botez la Ploiești

[2011-03-02]
După celebrarea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Mihai a botezat pe fiul pr. Radu Ivan și al preotesei Camelia, punându-i numele David. În timpul celebrării Sfintelor Taine de inițiere în viața creștină, Preasfințitul Mihai a oferit frumoase explicații ale acestor rugăciuni și Taine, ca amintind de lucrarea nevăzută a lui Dumnezeu ce se săvârșește odată cu desfășurarea vizibilă a ritualului creștin, subliniind și importantul rol al nașilor și al părinților în creșterea și educarea creștină a pruncilor. La finalul acestor celebrări a urmat o agapă frățească. Parohia greco-catolică din Ploiești, având hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, a fost constituită oficial în anul 1931, având la acea vreme peste 2000 de credincioși.
După 1989 s-a reactivat parohia greco-catolică din Ploiești, prin grija pastorală a pr. Paul Tegzeș și a pr. Iosif Boia. Odată cu numirea la Ploiești a pr. Traian Suciu, parohia a fost consolidată, sfârșindu-se perioada de celebrare a Sfintelor Liturghii în casele credincioșilor, credincioșii greco-catolici din Ploiești fiind primiți de atunci în biserica romano-catolică "Cristos Rege". Din februarie 2001, pentru păstorirea credincioșilor din Ploiești a fost numit preotul Radu Ivan, care a continuat strădaniile pr. Traian Suciu în vederea recuperării imobilului ce a slujit drept capelă în Ploiești, ce a fost retrocedat în 13 mai 2008, spațiul respectiv fiind actualmente în faza de consolidare și amenajare. Este așteptată o apropiată redare a vechii destinații a acelui imobil, aceea de capelă a cultului greco-catolic, așa cum a și fost până în anul 1948.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 791, Ultimul acces: 2024-02-23 11:00:46