Zi de formare despre castitate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zi de formare despre castitate

[2011-03-01]
Ziua s-a deschis cu un joc interactiv prin care tinerii, în mod individual, au reflectat asupra propriului corp și a imaginii pe care o au despre propriul corp, înțelegerea părților acestuia, specificul și funcția de cooperare între părți. Întrebări precum: Care este capitala? Care sunt regiunile cele mai bogate? Dar cele mai sărace? Ce exportă regiunile tale? Ai zone de turism? Care sunt zonele cele mai frumoase? Ai regiuni în conflict?... au condus munca fiecăruia și reflecția despre care, cu plăcere, au vorbit apoi în plen, prezentându-se ca o capodoperă a naturii, nu într-o stare statică, finită, ci una dinamică, în creștere. De asemenea, această formă simbolică a jocului i-a ajutat pe participanți să devină mai conștienți chiar și de lucrurile mai delicate și să își verifice cu precizie atitudinea față de propriul corp.
Persoanele invitate să vorbească despre castitatea lor consacrată i-au ajutat pe participanți să înțeleagă mai bine că a trăi castitatea nu e o frustrare, ci un dar enorm pe care Dumnezeu îl oferă omului; și castitatea este un limbaj al iubirii, spațiu în care prieteniile sunt valide și profunde, relațiile adevărate. Expunerea despre valoarea castității în timpurile noastre i-a pus față în față cu dificultățile de care se lovește castitatea, amenințările, pericolele cu care se confruntă, dar și frumusețea și superioritatea splendidă pe care o are atunci când îmbogățește cu sens orice prietenie, relație de logodnă, viață de cuplu sau viața consacrată. "
Surorile "Maria Bambina" împărtășesc în materialul pentru situl Diecezei de Iași: "A fost interesant să vorbești cu tinerii deschis despre castitate. Și cuvintele lor au avut esență substanțială în mesajul educativ al zilei. Încă mai sunt tineri care prețuiesc castitatea: nu vorbim de personaje rare, ci de tineri răspândiți în multe locuri, care nu se lasă 'încorsetați', care cred în viață, iar Isus, pentru ei, nu e doar un legislator sau un ideal oarecare, ci cel care te vrea fericit cu orice preț! Castitatea nu e o invitație de a te disprețui pe tine însuți! Dimpotrivă! Este stimul pentru a folosi toate energiilor și talanții cu care fiecare e dotat, dar pe care nu le poate descoperi decât în relația de slujire cu alții."
"Castitatea rămâne un dar extraordinar de la Dumnezeu și se păstrează cu sacrificiu și autodisciplină. Pe acest drum însă, nu suntem singuri: ne însoțește forța Duhului Sfânt pe care Isus ni l-a trimis și îl putem invoca continuu în rugăciune. Exemplul multor persoane care s-au angajat să trăiască sublimul dar al castității pentru toată viața, ne încurajează și ne demonstrează că iubirea adevărată e posibilă și deplină atunci când ea e pură și totală."
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:
Legături:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 759, Ultimul acces: 2024-04-12 12:26:43