Cartea Papei soseste saptamana viitoare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cartea Papei sosește săptămâna viitoare

[2011-03-03]
Cartea are nouă capitole și un epilog. Capitolul întâi este intitulat "Intrarea în Ierusalim și curățirea templului". Capitolul doi se concentrează pe "Discursul escatologic al lui Isus", fiind împărțit în trei secțiuni: "Sfârșitul templului", "Timpul neamurilor" și "Profeție și apocalipsă în discursul escatologic". Capitolul trei are ca subiect "Spălarea picioarelor", cu șase subtitluri: "Ceasul lui Isus", "Ești curat", "Sacramentum și Exemplum - dar și sarcină: Noua poruncă", "Misterul trădării", "Două conversații cu Petru" și "Spălarea picioarelor și mărturisirea păcatelor". Titlul capitolului patru este "Rugăciunea arhierească a lui Isus" în două secțiuni: "Sărbătoarea evreiască a ispășirii ca fundal biblic pentru rugăciunea arhierească" și "Patru teme majore pentru rugăciune".
Capitolul cinci este dedicat în întregime "Ultimei cine", analizată sub titlurile: "Datarea Ultimei cine", "Instituirea Euharistiei", "Teologia cuvintelor instituirii", și "De la Ultima cină la Euharistia de duminică dimineața". "Ghetsimani" este subiectul capitolului șase, ce include secțiunile: "Pe drumul spre Muntele Măslinilor", "Rugăciunea lui Isus", "Voința lui Isus și voința Tatălui", și "Rugăciunea lui Isus pe Muntele Măslinilor în scrisoarea către evrei". Capitolul șapte, "Procesul lui Isus", include secțiunile "Discuția preliminară din sinedriu", "Isus înaintea sinedriului" și "Isus în fața lui Pilat". Capitolul opt, "Răstignirea și îngroparea lui Isus" începe cu o reflecție despre "Cuvânt și eveniment în narația Patimii" și continuă cu "Isus pe Cruce", încheindu-se cu "Moartea lui Isus ca reconciliere (ispășire) și mântuire".
Al nouălea și ultimul capitol este intitulat "Învierea lui Isus din morți" și este împărțit după cum urmează: "Ce este Învierea lui Isus?", "Două tipuri diferite de mărturii ale Învierii", "Tradiția mărturiei", "Tradiția narativă", și "Natura Învierii lui Isus și semnificația ei istorică". Cartea Sfântului Părinte se încheie cu un epilog intitulat: "Înălțarea la cer: El stă de-a dreapta Tatălui și va veni din nou în glorie".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 871, Ultimul acces: 2024-03-02 05:37:05