Vaticanul deplange moartea oficialului pakistanez - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaticanul deplânge moartea oficialului pakistanez

[2011-03-03]
Bhatti este al doilea oficial pakistanez ucis pentru opoziția față de legi în ultimele luni. Salman Taseer, guvernatorul provinciei Punjab, a fost ucis la începutul lunii ianuarie de unul dintre responsabilii cu securitatea sa. Pr. Lombardi a descris asasinarea ca "un alt episod teribil de violență". "Arată câtă dreptate are Papa când insistă cu remarcile despre violențele împotriva creștinilor și împotriva libertății religioase în general", a mai afirmat el. A amintit și că Bhatti a fost primul catolic ce a deținut această funcție în parlamentul pakistanez, întâlnindu-se cu Papa în septembrie anul trecut. "A dat mărturie despre angajamentul său pentru o conviețuire pașnică între comunitățile religioase din țara sa."
Declarația Vaticanului se încheie cu un apel la respectarea libertății religioase: "Rugăciunile noastre pentru victimă, condamnarea acestui incredibil act de violență, apropierea noastră față de creștinii pakistanezi care suferă din cauza urii îndreptate împotriva lor, sunt însoțite de un apel ca fiecare să devină conștient de importanța apărării atât a libertății religioase cât și a libertății creștinilor, supuși violențelor și persecuțiilor." Creștinii și hinduși reprezintă aproximativ 5% din populația de 184 milioane de persoane a Pakistanului. Musulmanii sunniți reprezintă majoritatea, fiind 75% din populație.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 769, Ultimul acces: 2024-02-27 21:45:11