Noul Nuntiu primit de regina Marii Britanii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Noul Nunțiu primit de regina Marii Britanii

[2011-03-05]
Miercuri, noul Nunțiu a fost luat cu caleașca trasă de cai de la reședința sa la Palatul Buckingham. Arhiepiscopul Mennini a spus că prima sa sarcină în prezența reginei a fost să transmită "caldele saluturi" ale Papei Benedict al XVI-lea și afirmația că Papa "își amintește adesea de vizita sa în Regatul Unit și poartă în suflet o profundă recunoștință pentru primirea de care s-a bucurat". Sfântul Părinte s-a aflat în vizită aici în septembrie 2010, pentru patru zile. "I-am spus reginei că scopul misiunii mele este întărirea relațiilor deja bune care există între Regatul Unit și Sfântul Scaun, și să întăresc bunele relații fraterne cu Biserica Anglicană, pentru a da o mărturie comună despre valorile Evangheliei", mai explică în comunicat Arhiepiscopul Mennini.
Prelatul a spus că regina a încurajat aceste eforturi și a afirmat că vizita Pontifului a fost "un mare succes", care a permis Regatului și Vaticanului "nu doar să sublinieze ariile de colaborare, ci și să descopere noi domenii de cooperare efectivă pentru binele întregii familii umane". "Mi-a spus că vizita ar putea să dea tiparul nu doar pentru relațiile dintre Sfântului Scaun și Regatul Unit, ci pentru numeroase țări." Regina l-a întrebat pe Arhiepiscopul Mennini despre activitatea sa. După ce i-a vorbit despre studiile și apoi despre munca desfășurată în Uganda și Rusia, prelatul a asigurat-o pe regină că dorește să cunoască "țara, cultura, Biserica Catolică din Marea Britanie, celelalte Biserici și comunități". Regina a încheiat "spunându-mi că sarcina mea va fi provocatoare, dar foarte importantă și interesantă".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 682, Ultimul acces: 2023-12-03 21:37:36