PAPA i-a absolvit pe evrei de orice responsabilitate pentru crucificarea si moartea lui Iisus - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PAPA i-a absolvit pe evrei de orice responsabilitate pentru crucificarea și moartea lui Iisus

[2011-03-04]
Evreii nu sunt vinovați pentru crucificarea și moartea lui Iisus, a declarat miercuri Papa Benedict al XVI-lea, informează The Guardian.
Cartea Papei ar putea deveni un instrument de luptă antisemită.În ultima sa carte, "Iisus din Nazaret, partea a doua. De la intrarea în Ierusalim la Înviere", Suveranul Pontif demontează prin analize și argumente detaliate una dintre cele mai grave acuzații aduse vreodată poporului evreu, aceea de a-l fi omorât pe Iisus. Într-un fragment al acesteia, Papa combate controversatul text din Evanghelia lui Matei, în care poporul evreu cere executarea lui Iisus. Benedict al XVI-lea crede că evanghelistul se referă doar la mulțimea din piață, susținători de-ai lui Barabas (n.r. tâlharul condamnat la moarte care, la cererea iudeilor, a fost eliberat de Paști în locul lui Iisus), și nu la tot poporul evreu. "Cum ar fi putut să fie prezent un popor întreg pentru a pentru a cere moartea lui Iisus?", se întreabă autorul cărții.
În același timp, mulțimea este reprezentativă pentru întreaga umanitate păcătoasă, susține Pontiful.
Demersuri de "reabilitare" a poporului evreu în istorie
Acuzația de "vină colectivă" atribuită evreilor, care a răcit și mai mult relațiile între catolici și evrei, a fost respinsă și în trecut, la cel de-al doilea consiliu ecumenic al Bisericii Romano-Catolice, denumit Vatican II, din anul 1965.
Cu toate acestea, gestul Suveranului Pontif nu are corespondent în istorie, fiind prima oară când un papă demonează o teorie biblică de acest fel.
Gestul e cu atât mai semnificativ, cu cât vine din partea unui pontif de origine germană, învinovățit de mai multe ori până acum de amplificarea relațiilor tensionate între evrei și nemți. "E un pas important . Aceasta este o repudiere teologică a acuzației de deicid, care a stat la baza a secole întregi de antisemitism, care anunță și demonstrează o nouă generație de catolici", a declarat pentru Reuters, Elan Steinberg, vicepreședinte al Uniunii Americane a Supraviețuitorilor Holocaustului și a descendenților acestora.
Controversata carte, semnată de Papa Benedict al XVI-lea, va fi accesibilă cumpărătorilor abia săptămâna viitoare, după lansarea oficială de miecuri, de la Vatican. Primul volum, despre perioada dintre Botezul în Iordan și Schimbarea la Față, a fost publicat acum patru ani și a înregistrat un succes remarcabil, fiindvândut în peste 50.000 de exemplare încă din prima zi. (Aurica Stan)

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 666, Ultimul acces: 2023-11-30 19:36:34