Al cincilea potop. Bilant trist in Teleorman. - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Al cincilea potop. Bilant trist in Teleorman.

[2005-08-27]
Maramures, Satu-Mare, Cluj, Mures, Bistrita Nasaud, Bihor si Harghita. Sunt alte judete afectate de furia apelor din ultimele zile. Viitura a venit pe neasteptate, secerand si 11 vieti pretioase in judetul Harghita. Mai multe persoane sunt inca date disparate, acolo unde apa a ajuns la 4 metri inaltime. Alte sute de case au fost distruse, s-au rupt poduri, zeci de sate au ramas izolate.

Din informatiile pe care le detin, de aceasta data nu exista membrii adventisti afectati. Doar doua familii din localitatea Santana de Mures au simtit spaima in suflet cand apele au poposit in gradinile lor, fara insa a intra in case. Curtea bisericii din Odorheiul Secuiesc a fost si ea inecata de viitura, dar apele s-au retras la timp, astfel incat nu s-au inregistrat pagube in incinta cladirii.

Saptamana trecuta am promis un bilant mai exact al pagubelor produse in Teleorman, respectiv localitatile Plosca si Peretu, unde avem comunitati adventiste bine reprezentate. Din evaluarile facute la fata locului, jumatate din numarul familiilor afectate, sunt credinciosi adventisti (membrii si apartinatori). In cifre, bilantul arata astfel: 13 case distruse in totalitate (Plosca), 50 locuinte deteriorate partial (Plosca, Peretu), sute de animale moarte (pasari), culturi distruse, bunuri compromise sau pierdute in ape.

Luand act de ce se intampla acolo, ADRA sprijinita de comitetul de criza al Conferintei Oltenia, de reprezentanti ai bisericii locale, precum si membrii din localitatile limitrofe, a desfasurat 3 actiuni umanitare in zona. S-au impartit alimente, paturi si imbracaminte. Saptamana viitoare, un alt transport similar va avea aceeasi destinatie.

In urma evaluarilor de la fata locului, vom pregati o strategie de refacere si ajutor pe termen lung, in vederea depasirii crizei. In acest sens vom colabora cu autoritatile locale, deosebit de deschise si solidare cu cei in nevoie. In acest moment se lucreaza la degajarea zonei de aluviuni si pregatirea terenului pentru refacerea constructiei. In vederea acestor lucrari solicitam sprijinul si ajutorul dumneavoastra pretios. Avem in vedere in special activitatile de tip TinServ, care au constituit un real sprijin in alte zone afectate de ape. Pentru relatii si informatii ma puteti contacta personal la numarul de telefon 0744.369.242 sau puteti lua legatura cu pastorul comunitatii locale, Eugen Soare la numarul de telefon:0745.797.522. Speram ca si de aceasta data Biserica se va uni intr-un nou gest pretios de solidaritate si impreuna simtire cu cei in nevoie.
sus

Sursa: www.Intercer.ro


Contor Accesări: 1139, Ultimul acces: 2024-03-28 18:33:28