Pelerinaj la bisericile Sfantului Mare Mucenic Mina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pelerinaj la bisericile Sfântului Mare Mucenic Mina

[2011-11-11]
În Biserica Ortodoxă, astăzi, 11 noiembrie 2011, este prăznuit Sfântul Mare Mucenic Mina, multe lăcașuri de cult sărbătorindu-și hramul. La biserica Parohiei Sfântul Mina-Vergu din București, a început de ieri pelerinajul la moaștele Sfântului Mucenic Mina, care sunt adăpostite în sfântul lăcaș din anul 1874, fiind aduse în țara noastră de la Mănăstirea 'Sfântul Mina' din Egipt. În ciuda frigului și a ploii, sute de credincioși stau ore în șir pentru a ajunge la moaștele Sfântului Mina, rămas în conștiințele credincioșilor drept ocrotitorul celor nedreptățiți, ajutătorul celor păgubiți și păzitorul celor singuri. De asemenea, o biserică frumoasă închinată sfântului militar se află în curtea Regimentului 30 Gardă și Protocol 'Mihai Viteazul' din București.
După cum a declarat pentru Ziarul Lumina, părintele Mina Takla, de la Asociația Coptă Ortodoxă 'Sfântul Mina', preot al Bisericii Ortodoxe Copte din România, în Egipt, Sfântul Mina este cunoscut în patria sa pentru ajutorul pe care îl dă cuplurilor care nu pot avea copii.
Ca recunoștință, mulți dintre copiii care s-au născut în urma rugăciunilor fierbinți ale părinților către Mucenicul Mina au primit numele acestuia.
El este foarte apropiat de oricine îi cere ajutor în necazul lui, fie boală, fie sărăcie. Orice creștin din Egipt care are vreo problemă aleargă cu evlavie la mucenicul lui Hristos și primește răspuns la rugăciunea sa. Fostul patriarh al Bisericii copte din Egipt se numea ca ieromonah Mina, primind mai apoi, ca întâistătător al bisericii, numele de Chiril. Pentru că avea multă evlavie la sfântul mucenic, el a reconstruit mănăstirea Sfântului Mina.
Actualmente, mănăstirea are peste 120 de monahi și primește în fiecare zi aproximativ 5.000 de pelerini care vin să cinstească moaștele sfântului.
Sfântul Mare Mucenic Mina a trăit la sfârșitul sec. al III-lea - începutul sec. al IV-lea și a fost ofițer în armata imperială romană în timpul împăraților romani Dioclețian și Maximian.
În timpul unei sărbători mari păgâne din Frigia, Sfântul Mina a mers în mijlocul poporului și a propovăduit tuturor cuvântul lui Dumnezeu. A fost prins și torturat din ordinul împăratului, iar pentru că a refuzat să se lepede Hristos, a fost decapitat.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 783, Ultimul acces: 2024-05-14 14:19:50