Conferinta pastoral-misionara cu preotii prahoveni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferință pastoral-misionară cu preoții prahoveni

[2011-11-11]
La Ploiești a avut loc ieri, 10 noiembrie 2011, conferința pastoral-misionară de toamnă cu toți preoții din cadrul celor patru protopopiate prahovene. Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a prezidat conferința preoțească ce s-a desfășurat în Sala Filarmonicii 'Paul Constantinescu' din Ploiești. Tema conferinței a fost Taina Sfintei Cununii și a Sfântului Botez, după cum ne informează Ziarul Lumina.
Conferința preoțească cu preoții din județul Prahova a fost precedată, ieri-dimineață, de slujba Sfintei Liturghii săvârșită de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul în Biserica 'Sfinții Împărați Constantin și Elena' din orașul Ploiești, înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte părintele Ștefan Mușat, protoiereul de Ploiești, părintele Costică Dumitru, protoiereul de Câmpina, părintele Valentin Cazan, protoiereul de Urlați, și părintele Florin Boțârcă, protoiereul de Văleni de Munte. Preasfinția Sa a săvârșit și slujba Te Deum-ului pentru buna și rodnica desfășurare a lucrărilor conferinței.
În Sala Filarmonicii prahovene 'Paul Constantinescu', recent restaurată, toți preoții din cadrul celor patru protopopiate din Prahova s-au întâlnit pentru a audia referatele care au abordat diferite probleme teologice și pastorale. De asemenea, a existat și o sesiune de discuții libere, preoții având posibilitatea să pună întrebări vorbitorilor sau prezidiului conferinței. În deschiderea lucrărilor conferinței, Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Preoții prahoveni au avut de pregătit referate tematice despre Taina Sfântului Botez și Taina Sfintei Cununii, iar pentru această conferință au fost selectate trei prezentări. Părintele Grigore-Alexandru Meșteroaie, de la Parohia 'Bordenii Mici' din cadrul Protopopiatului Câmpina, a prezentat referatul 'Sfânta Taină a Botezului și Sfânta Taină a Cununiei la orele de religie și în programele catehetice'. Despre Taina Sfintei Cununii a prezentat părintele Valentin Adrian Mihai de la Parohia Prăjani-Slănic, din cadrul Protopopiatului Văleni de Munte. Părintele Răzvan-George Topală de la Parohia Teșila I, din Protoieria Câmpina, a prezentat un referat despre problema familiilor mixte din punct de vedere interconfesional și interreligios, cu aplicare asupra botezului copiilor din familiile mixte. 'Pentru cei 400 de preoți din județul Prahova a fost o întâlnire duhovnicească, dar și una de împlinire profesională, pentru că referatele ce sunt expuse nu fac altceva decât să completeze pentru toți probleme teologice generale, dar și aspecte particulare, care, dacă nu sunt ortodoxe, trebuie îndepărtate. Noi trebuie să uniformizăm cultul în ceea ce privește Taina Sfintei Cununii și a Sfântului Botez', ne-a spus părintele Ștefan Mușat, protoiereul de Ploiești, gazda conferinței preoțești.
Nou magazin bisericesc în Ploiești
În orașul Ploiești s-a deschis un nou magazin de obiecte, cărți și veșminte bisericești, 'Odoare Sfinte II' al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Magazinul bisericesc a fost sfințit ieri de către Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, prin ungerea cu untdelemn sfințit și stropirea cu agheasmă. La slujba de sfințire au participat și angajați de la Serviciul colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
'Pentru Serviciul colportaj și chiar pentru Arhiepiscopia Bucureștilor, ziua de astăzi reprezintă un mare eveniment în județul Prahova, deoarece s-a deschis primul magazin cu desfacere en detail din această zonă. Credincioșii din Ploiești și din județul Prahova se pot bucura de acum înainte de un magazin bisericesc, având garanția că aceste obiecte sunt alese cu mare grijă, sunt sfințite și în conformitate cu regulamentele Bisericii Ortodoxe Române', a spus părintele Ioachim Băjenariu, șeful Serviciului colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 798, Ultimul acces: 2024-05-15 10:32:38