Asezamantul social Sfantul Vasile cel Mare din Alba Iulia implineste astazi 8 ani de existenta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Așezământul social Sfântul Vasile cel Mare din Alba Iulia împlinește astăzi 8 ani de existență

[2011-11-10]
Centrul rezidențial pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare” împlinește astăzi, 10 noiembrie 2011, 8 ani de existență în slujba copiilor cu probleme sociale. Centrul a luat ființă în anul 2003, ca urmare a parteneriatului dintre Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Județean Alba – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Consiliul Local Alba – Serviciul Public de Asistență Socială Alba Iulia și Serviciul de Ajutor Maltez din Koblenz, Germania, după cum ne-a precizat Liviu Stanciu de la Departamentul de Relații publice al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.
Așezământul funcționează într-o clădire donată în roșu de către o familie de oameni cu inimă bună și cu sufletul deschis spre necazurile copiilor nevoiași, pentru care familia a devenit prea devreme un mediu de viețuire ostil. Misiunea acestui Centru Rezidențial este de a îmbunătăți starea fizică și psihică a copiilor care au suferit o formă de abuz din partea unui adult sau a unui copil mai mare, sau sunt în pericol de a deveni victime ale abuzului, în vederea dezvoltării armonioase a personalității și a formării unui caracter creștin autentic, sub grija atentă a Bisericii.
Așezământul are o capacitate de 15 locuri, în prezent ocrotind 12 copii și tineri cu vârsta între 9 și 20 de ani.
În tot acest drum de 8 ani împreună cu copiii, apropierea sufletească față de necazurile și problemele lor a dus la crearea în sânul Centrului „Sfântul Vasile cel Mare” a unei mari familii, în care fiecare suflet și-a găsit sprijinul fizic și emoțional, pentru a depăși stări și trăiri interioare greu de imaginat.
Cu ocazia aniversării, s-a renovat interiorul așezământului în mare parte și sunt în curs de finalizare lucrările de reabilitare termică (montarea unor panouri solare pentru apă caldă și căldură), încercându-se din răsputeri pentru crearea unei atmosfere cât mai caldă și mai confortabilă pentru copii. Totodată, sărbătoarea este marcată și de premierea celor mai bune rezultate la învățătură pe care le au copiii și a realizărilor lor din aventurile taberelor de vară din acest an.
În ambianța de sărbătoare, va avea loc o slujbă de binecuvântare a Centrului, la care vor participa prietenii și partenerii așezământului în activitățile întreprinse împreună cu copiii. Pe lângă aceștia, există dorința de a fi aproape și cei care au răspuns întotdeauna prezent nevoilor copiilor din centru: Cofetăria Aladin, SC Albachim Color, SC Dragon RC, SC Exotic Fruit, Floraria Ikebana, precum și pe cei care au donat și ajutat Centrul sub anonimatul darului din inimă bună.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 722, Ultimul acces: 2024-04-09 02:13:29