Hramul bisericii parohiale "Ss Arhangheli Mihail si Gavril" din Satu Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul bisericii parohiale "Ss Arhangheli Mihail și Gavril" din Satu Mare

[2011-11-11]
Parohia "Sf. Arhangheli Mihail și Gavril" din Satu Mare a primit duminică, 6 noiembrie, vizita Episcopului de Maramureș, citim într-un material de pe BRU.ro. Prima vizită a PS Vasile în protopopiatul de Satu Mare ca Episcop eparhial, a fost prilejuită de sărbătoarea hramului bisericii parohiale. Sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de PS Vasile alături de un sobor de preoți din protopopiat în frunte cu pr. protopop Dumitru Roman.
În reflecția asupra evangheliei duminicii, PS Vasile a identificat două expresii fundamentale ale vieții de credință: a se atinge asemenea femeii bolnave și a se lăsa atins precum fiica lui Iair. Într-o lume dominată de indiferentism religios și de subiectivisme tot mai accentuate, doar contactul cu Isus Cristos prin Sfânta Scriptură și prin Sfintele Taine ne poate oferi spațiul unei vieți autentice și perspectiva vieții veșnice. Avându-i drept apărători și aducători de veste bună pe Sfinții Arhangheli, menirea comunității sătmărene este aceea de a apăra și de a duce mai departe în societate și în timp valorile creștine moștenite de la înaintași.
În cuvântul său de mulțumire adresat la sfârșitul Sfintei Liturghii, pr. protopop Dumitru Roman a reînnoit Ierarhului invitația a fi prezent în mijlocul credincioșilor sătmăreni cu prilejul altor mari și binecuvântate sărbători ale anului bisericesc.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 763, Ultimul acces: 2024-05-15 00:27:48