Prima Liturghie in limba romana in Copenhaga - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima Liturghie în limba română în Copenhaga

[2011-11-16]
"Într-o zi de toamnă friguroasă, într-o țară scandinavă, cu o populație majoritar protestantă, noi, comunitatea românilor romano-catolici din Copenhaga (Danemarca), am avut bucuria de a participa la prima Liturghie duminicală în limba română de pe meleagurile daneze", scrie Cristina Turcu într-o corespondență pentru Ercis.ro.
La predica din cadrul Sfintei Liturghii, pr. Ambroziu Angheluș a vorbit despre valoarea talanților, a valorilor, și a principiilor creștine, care nu trebuie să le îngropam în egoismul nostru, ci să le valorificăm și să aducem roade. Cine ascunde talantul în pământ este condamnat la insucces, la moarte. Acest îndemn foarte dur al lui Isus este destul de clar pentru fiecare om care dorește ca viața lui să dea roade după planul lui Dumnezeu. Dumnezeu ne-a încredințat nouă tuturor talanți diferiți: darul credinței și al speranței, darul iubirii și al Evangheliei, darurile Duhului, bunurile noastre. Trebuie să fim responsabili de tot ceea ce Dumnezeu a așezat în mâinile noastre sărace, iar acest tezaur să fie pentru bucuria tuturor. Recent a fost lansat situl comunității romano-catolice din Danemarca, la adresa www.pcatolicadk.freewb.ro, cu mereu informați despre a liturghiile care se celebrează în Danemarca în limba română și despre diverse evenimente de interes.
Materialul de pe Ercis.ro continuă cu o întrebare: "Cum ar putea un român catolic să-și păstreze credința și valorile primite din familiile noastre, de vreme ce trăiește într-o țară cu 85% din populație de confesiune luterană și doar 3% catolici?" Răspunde tot Cristina Turcu: "Aici, familia este susținută de Biserică, pentru că în ea se nasc valorile și învățăturile creștine, însă mulți dintre creștinii români din Danemarca nu au bucuria de a avea familia lângă ei. De aceea, cu enormă bucurie în suflet, l-am primit pe pr. Ambroziu Angheluș să fie păstorul nostru și să adune oile rătăcite într-o singură comunitate, a românilor catolici din Danemarca. La fel cum Biserica Ortodoxă are câțiva preoți trimiși în Danemarca pentru a sluji creștinilor ortodocși români, acum și noi, catolicii, ne putem bucura de un părinte catolic. [...] Avem speranța și încrederea că păstorul primit va avea grijă de turma lui, pentru ca elanul credinței noastre să crească și să se dezvolte așa cum îi place Tatălui, indiferent de obstacolele pe care le va întâlni."
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 804, Ultimul acces: 2024-05-08 06:06:32