Papa indeamna credinciosii din Benin sa il caute pe Isus prin Maria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa îndeamnă credincioșii din Benin să îl caute pe Isus prin Maria

[2011-11-19]
Papa Benedict al XVI-lea i-a îndemnat pe credincioșii din Benin să îl caute pe Isus Cristos prin mijlocirea și exemplul Mamei Sale, Maria. "Ea ne arată, cu simplitate și cu o inimă de mamă, Lumina și Adevărul: Fiul ei, Isus Cristos, care conduce omenirea la deplina ei împlinire în Tatăl", a spus Pontiful în Catedrala Fecioarei Milostivirii din cel mai mare oraș din Benin, Cotonou, în ziua de 18 noiembrie 2011. "Să nu ne temem să o invocăm, cu încredere, pe cea care neîncetat obține pentru copiii ei haruri divine abundente". Vizita la catedrală a fost prima oprire a Papei după ce a ajuns în Benin. După sosirea la biserica plină de credincioși, el s-a rugat la mormintele a doi Episcopi de Cotonou - Arhiepiscopul Christoph Adimou și Arhiepiscopul Isidore de Sousa.
Papa i-a descris pe amândoi ca "lucrători eroici în via Domnului", și a menționat în mod special "rolul decisiv" al Arhiepiscopul de Souza în tranziția țării de la comunism la democrație în 1991. Pontiful a explicat că adesea în "istoria mântuirii" atât a indivizilor cât și a națiunilor, "milostivirea divină" constă "nu doar în ștergerea păcatelor noastre" ci și "în faptul că Dumnezeu, Tatăl nostru, ne reorientează, uneori nu fără durere, suferință sau teamă din partea noastră, pe calea adevărului și a luminii, deoarece nu dorește să ne rătăcim". Modelul pentru cum trebuie să răspundem la "misterul iubirii divine", a spus el, a fost Fecioara Maria, deoarece "prin da-ul ei la chemarea lui Dumnezeu, a contribuit la manifestarea iubirii divine în mijlocul omenirii". Astfel, "ea este Maica Milostivirii, prin participarea ei la misiunea Fiului: a primit privilegiul de a fi ajutorul nostru întotdeauna și pretutindeni".
"Sub acoperământul milostivirii ei, inimile îndurerate sunt vindecate, capcanele diavolului sunt zădărnicite și dușmanii sunt împăcați", a spus el, adăugând că "în Maria, avem nu doar un model de perfecțiune, ci și pe cineva care ne ajută să realizăm comuniunea cu Dumnezeu și cu frații noștri". Ca "Maică a Milostivirii", ea este "o călăuză sigură pentru discipolii Fiului ei care doresc să slujească dreptatea, reconcilierea și pacea". Papa a încheiat adresându-se "Fecioarei Africii", ca ea să mijlocească "pentru Africa înaintea Fiului tău divin, și să obții pentru întreaga omenire mântuirea și pacea!" El a dat apoi binecuvântarea sa apostolică, înainte de a conduce adunarea credincioșilor în intonarea imnului marian, Salve Regina.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 800, Ultimul acces: 2024-05-15 11:48:49