Vizita PS Joan Piris Frigola de Lleida in comunitatea romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita PS Joan Piris Frigola de Lleida în comunitatea română

[2011-11-17]
Duminică, 13 noiembrie 2011, Preasfințitul Joan Piris Frigola s-a aflat în mijlocul comunității românești din Lleida, Sapnia, pentru a celebra Liturghia în biserica "San Juan", biserică în care românii se adună la Sfânta Liturghie în cursul săptămânii. Liturghia a început la ora 11 și a fost concelebrată de către Episcop împreună cu pr. Joan Mora și pr. Adrian Burcă și un diacon din parohie. Corul a interpretat cântece în cele trei limbi în care se celebrează Liturghia în această biserică: în română, în spaniolă și în catalană, citim într-o corespondență semnat de Florentina Budău pentru Ercis.ro.
Preasfințitul a centrat predica pe parabola talanților, care accentuează nevoia de a fi conștienți de darurile primite. Copiii îmbrăcați în haine tradiționale au oferit darurile pe care comunitatea românească le-a pregătit, daruri printre care se afla și o reproducere după icoana Maicii Domnului de la Cacica, primită în dar de la PS Petru Gherghel, Episcop de Iași, precum și un colac, care a fost apoi împărțit între participanții la Sfânta Liturghie. Un alt moment important a fost marți, 15 noiembrie 2011, cu participarea PS Piris la Liturghia celebrată pentru români marțea, la biserica "San Juan". A fost dorința sa de a cunoaște îndeaproape comunitatea românească. Preasfințitul a fost întâmpinat cu pâine și sare de către o familie de credincioși îmbrăcată în costume populare, în sunetele cântecului "Bine-ai venit în mijlocul nostru", fiind apoi salutat de pr. Adrian.
La predică, Preasfințitul i-a îndemnat pe români să își menținem vie credința, să simtă nu că sunt o parte adăugată la Biserica locală, ci că formează parte din aceeași Biserică, cu particularitățile lor. "La sfârșitul Liturghiei i-am mulțumit Episcopului și întregii comunități locale pentru tot ceea ce ne-a oferit de când ne aflăm în acest oraș, mai ales pentru faptul că întotdeauna ne-au deschis ușa casei lor pentru a ne putea desfășura activitățile", scrie Florentina. "PS Piris a rămas printre noi pentru un mic colocviu, prilej în care și-a arătat admirația pentru modul în care participăm atât la celebrările liturgice, mai ales pentru modul în care se cântă la celebrări, cât și la viața socială a orașului. A ținut să îl invităm și la un moment de întâlnire în afara bisericii, la o agapă frățească pe care comunitatea noastră o celebrează ori de câte ori are posibilitatea, apreciind valoarea a astfel de momente pentru menținerea coeziunii comunității. În același timp ne-a declarat și speranța pe care și-o pune în colaborarea între cele două Episcopii, de Iași și de Lleida."
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 828, Ultimul acces: 2024-05-15 11:15:23