Octombrie 2012, cea mai importanta luna pentru noua evanghelizare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Octombrie 2012, cea mai importantă lună pentru noua evanghelizare

[2011-11-29]
Prelatul însărcinat de Papa Benedict al XVI-lea să coordoneze misiunea re-evanghelizării țărilor tradițional creștine susține că luna octombrie 2012 va fi cea mai importantă dată pentru noua evanghelizare dorită de Biserică după Conciliul Vatican II. Amintim că anul viitor, în octombrie, între 7 și 28, Episcopi din lumea întreagă se vor reuni la Roma pentru a discuta despre Noua Evanghelizare în cadrul unui Sinod, context în care Sfântul Părinte va lansa "Anul Credinței".
"Cred că lansarea Anului Credinței va fi cu adevărat un mare eveniment pentru promovarea noii evanghelizări", a declarat Arhiepiscopul Rino Fisichella pentru CatholicNewsAgency. "Un an întreg pentru a reflecta asupra credinței, asupra angajamentului nostru în credință, asupra opțiunii noastre de credință și, aș spune, a cunoașterii pe care o avem despre conținuturile credinței." Prelatul conduce Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, dicaster creat anul trecut de Papa Benedict. "Misiunea noii evanghelizări este de a anunța că Isus Cristos este adevăratul răspuns la toate întrebările pe care oamenii de astăzi le au în căutarea unui sens pentru viețile lor."
În decursul ultimului an, Arhiepiscopul Fisichella a întărit poziția acestui dicaster în Curia Romană, stabilind și contacte cu Dieceze din toată lumea. A spus că a fost și un an minunat de discernere a ce înseamnă de fapt noua evanghelizare. Luna trecută Consiliul Pontifical a strâns 8.000 de persoane implicate în diferite forme de evanghelizare în Roma pentru a discuta această temă timp de două zile. "A fost cea mai importantă întâlnire a noastră, ocazie cu care i-am prezentat Sfântului Părinte pe toți cei care reprezintă noua evanghelizare", a explicat prelatul, susținând că a fost un moment "profund și entuziasmant".
Între evenimentele importante din 2012 se află "Misiunile metropolitane" din Postul Mare 2012, când se vor folosi 12 Catedrale europene ca puncte de pornire pentru re-evanghelizarea orașelor. Scrisoarea apostolică "Porta Fidei" a Papei, dată în octombrie pentru a anunța Anul Credinței, stabilește diverse sarcini pentru Consiliul Pontifical în perioada 2012-2013. "Se scrie acolo că fiecare Episcop alături de preoți și laici trebuie să găsească un moment solemn special în care să își mărturisească în public credința", a explicat Arhiepiscopul, "dar sperăm că și în Roma, aici la mormintele Sfinților Petru și Paul, vom putea organiza evenimente speciale de mărturisire publică a speranței, ca semn pentru lumea de astăzi - un semn de speranță, de credință și de iubire".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 895, Ultimul acces: 2024-02-28 02:06:51